A Sharp és a Sony szélesíti LCD TV szövetségét

1. Oldal

A két japán elektronikai cég korábbi megállapodásuknak megfelelően közösen invesztálnak a legkorszerűbb LCD panelgyártásba, de ezután már LED-es háttérvilágítást is szállít a Sharp a Sony LCD TV-ihez, és közös fejlesztést is terveznek.
Sony_Sharp.jpgA Sharp és a Sony a LED-es háttérvilágítást alkalmazó LCD TV-k piacán szeretnék javítani versenyképességüket, a jelenleg ezen a téren előnyben lévő Samsung-al szemben.

A két cég tehát tovább szélesíti az LCD TV-k fontos alkatrészeinek előállítására és szállítására vonatkozó stratégiai szövetséget. A Nikkei japán üzleti napilap forrás megjelölését nélkülöző híre szerint amellett, hogy a Sharp LED-es háttérvilágítást szállít majd a Sony LCD TV-ihez, a két cég a jövőben közösen fejleszti majd ennek a főegységnek a következő generációját.

A két cég egyelőre nem kommentálta a hírt, mondván nem adnak ki információkat egyes alkatrészek szállítására vonatkozóan.

A korábbi megállapodásnak megfelelően a Sony egyharmad tulajdonrész megszerzése fejében 68 milliárd jent (kb. 136 milliárd Ft) fektet be 2011. áprilisáig abba a Sharp-al közös 10. generációs LCD panelgyártó vállalkozásba, amely októberben már meg is kezdte a termelést.

Egy nemrégiben kiszivárgott munkaagyag szerint a Sony jövő évi csúcskategóriás LCD TV-iben már azokat a tökéletesített új technológiájú UV²A paneleket építik majd, amelyeket már az új üzemben gyártanak.

Kapcsolódó linkek:

Sharp: az LCD paneleket tökéletesítő új technológia
Végleges megállapodás a Sharp és a Sony LCD közös vállalatáról
Samsung előny a Sonyval szemben a LED LCD TV-k terén

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .