Sony: 3D-t az otthonokba 2010-ben

1. Oldal

A holnap kezdődő IFA 2009 kiállítást megelőző tegnapi sajtótájékoztatóján Sir Howard Stringer a Sony vezérigazgatója bejelentett, cége 2010-ben elhozza a 3D-t az otthonokba, s ezzel a 3D üzleti alapokra helyezésének élére áll.
A Sony berlini bejelentése szerint a cég 2010-ben 3D kompatibilis BRAVIA LCD TV-t mutat be. A készülék a Sony magas képfrissítési technológiája révén a bal- és jobbszembe jutó egymást váltó képek sorozatával és aktív redőnyzáras szemüveggel reprodukálja majd az 1920×1080 pixel felbontású 3D képeket, és a márka otthoni 3D szórakoztató élményeinek központi eleme lesz.

Sir Howard Stringer a Sony vezérigazgatója
Sir Howard Stringer a Sony vezérigazgatója


A 3D kompatibilis BRAVIA LCD TV mellett a Sony a 3D kompatibilitást sok más készülékbe, mint a Blu-ray Disc termékekbe, a VAIO számítógépekbe és a PlayStation 3 konzolba is kifejleszti, hogy a 3D filmektől a sztereoszkópikus 3D játékokig sokféle módon lehessen élvezni otthon a 3D tartalmakat.

Az egyre növekvő 3D filmiparban a Sony támogatója és hajtóereje volt a 3D fejlődésének, professzionális eszközök széles skáláját nyújtva a 3D képfelvételek készítéséhez, gyártásához és a filmek vetítéséhez. A digitális 3D mozitermek száma gyorsan növekszik, és várhatóan 2009 végére elérik a 7000-et. A 3D filmeken kívül a Sony professzionális 3D termékeinek választéka a 3D műsorgyártás és terjesztés bővülését is ösztönzi a szórakoztatóiparban, a színházi és zenei előadásoktól a sportig és azon túl.

sony_make.believe.jpg
Magáévá téve a „make.believe” filozófiáját, amely a cég azon képességét fejezi ki, hogy „elképzeléseit valóra váltja”, a Sony kihasználja professzionális és fogyasztói piacokat átfogó technológiai gazdagságát és mérnöki forrásait, hogy optimális 3D látványélményt vigyen az otthonokba 2010-től és azután.


A Sony standján a látogatók 3D képeket láthatnak, amit a magas képfrissítésű teljes 1080p nagyfelbontású BRAVIA TV tesz lehetővé. A bemutató a Sony videojátékainak, filmjeinek, foci jelenetek és más sportok szórakoztató tartalmainak széles skáláját vonultatja fel.

A sajtótájékoztatón a PlayStation Network digitális tartalomterjesztésről Sir Howard azt mondta, hogy a videoszolgáltatás Európában az összes nagy filmstúdió (Sony, Warner Bros, Universal, Paramount, Disney, MGM, Lionsgate) és néhány kisebb helyi stúdió filmjeinek letöltését és digitális kölcsönzését teszi majd lehetővé, és novemberben indul el.

Fujio Nishida a Sony Europe elnöke a sajtótájékoztatón többek között beszélt arról, hogy a cég olyan az XMB menüben megjelenő „Bravia Internet Video” funkcióval bővíti jövőre a TV-it és Blu-ray lejátszóit, amely segítségével internetes videotartalmakat (YouTube és más) lehet megnézni. Az összes BRAVIA TV HD TRIPLE TUNER elnevezéssel DVB-T, DVB-C, DVB-S vevőt tartalmaz majd.

Kapcsolódó linkek:

Sony 3D Blu-ray lejátszók 2010-től?
A Blu-ray Disc Association 3D munkacsoportot alakít
Távol van még a 3D Blu-ray Disc
Probléma a 3D-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .