HaziMozi

Xbox One: itt a Dolby Atmos és DTS:X bitfolyam támogatás

1. Oldal

A legújabb szoftverfrissítés az Xbox One és Xbox One S konzolok Blu-ray lejátszáskor már kiadják a lemezen lévő hangsáv bitfolyamát, lehetővé téve a Dolby Atmos és DTS:X audió továbbítását egy AV vevőerősítőnek.
Ahogy azt korábban a Microsoft megígérte, az Xbox One és az új Xbox One S konzolok szoftverfrissítésével lehetővé teszi a bitfolyamok kimeneten való kiadását a Blu-ray lejátszás alkalmazásban. Ehhez frissítenie kell mind a konzol rendszer szoftverét, mind a Blu-ray alkalmazás szoftvert. Az előbbi már március 30-án megjelent, az utóbbi ezen a héten.

Xbox One S.jpg
Azáltal, hogy Xbox One konzolok támogatják a bitfolyam továbbítást, képes lesznek kiadni a Dolby Atmos és DTS:X hangsávot vagy más objektumalapú hangformátumot a csatlakoztatott AV vevőerősítőknek . Ez azt jelenti, hogy a konzollal lejátszott film a lehető legjobb hanggal élvezhető a megfelelő hangrendszeren. Az Xbox One S pedig ezzel gyakorlatilag egy teljes értékű alap Ultra HD Blu-ray lejátszóvá válik.

Egy fontos dolog azonban nem teljesül a korábbi Microsoft ígéretből. A Dolby Atmos támogatás egyelőre csak a Blu-ray alkalmazással lejátszott filmekre vonatkozik, a játékokra nem. A Dolby Atmos hanggal rendelkező játékok várhatóan még idén szintén támogatottak lesznek.

A frissítésről szóló közlemény szerint megújul a konzol kezdő (Home) oldalának felhasználói felülete is, valamint a baloldali útmutató (Guide) menü is. A megújult felhasználói felület a gyorsaságra optimalizált.

Ezenkívül a frissítéssel a Microsoft lehetővé teszi az élő játék streaming szolgáltatást „Beam” elnevezéssel, amivel az éppen zajló játék osztható meg a közösséggel. Néhány további kisebb funkciót is tartalmaz a szoftverfrissítés. Az alábbi videó ezekről is szól.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Xbox One: audió bitfolyamot is kiad a frissítés után a konzol
Xbox One S: a Netfilx 4K és HDR tartalmai is támogatottak
Xbox One S: új konzol benne Ultra HD Blu-ray, 4K és HDR (Frissítve)
Microsoft: 2017 végén jön az új Xbox One 4K és VR játékhoz
Exit mobile version