Xbox One: audió bitfolyamot is kiad a frissítés után a konzol

1. Oldal

A Microsoft Xbox One konzoljai egy frissítést követően támogatják majd a játékok és Blu-ray lemezek audiobitfolyamait, köztük a Dolby Atmos formátum kimeneten való kiadását is, ami sokat javít a legolcsóbb Ultra HD Blu-ray lejátszó Xbox One S-en is.


Ma még az Xbox One és az új Xbox One S más lehetőség híján a készüléken belül dekódolják a játék vagy a lejátszott optikai lemez hangsávját, és azt adják ki. Egy közelgő frissítéssel a konzolok már támogatják majd a tartalom eredeti audiobitfolyamának továbbítását is például egy AV vevőerősítőhöz.

Xbox One S.jpg
Mike Ybarra az Xbox mérnöki vezetője erősítette meg: „Igen a bitfolyam továbbítás (bitstreaming) és a Dolby Atmos is működik majd minden Xbox One terméken, nemcsak az Xbox One S-en, az azt támogató videóhoz és játékokhoz egyaránt.”

Az audiobitfolyam támogatásával nemcsak Dolby Atmos, de feltehetően az ugyancsak objektumalapú DTS:X és természetesen a Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio hangformátumok is továbbíthatóak lesznek. Ehhez persze az szükséges, hogy a Blu-ray lemez illetve játék az említett hangformátummal rendelkezzen.

A frissítés különösen jó hír az Xbox One S tulajdonosok számára, mert konzoljuk jelenleg ugyan a legolcsóbb Ultra HD Blu-ray lejátszó, de most még nem támogatja a csúcsminőségű hangot nyújtó formátumokat. A frissítéssel a konzol már igazi alternatívája lehet a Samsung UBD-K8500 és Panasonic DMP-UB700 lejátszóknak.

A Microsoft még nem erősítette meg, hogy a frissítés pontosan mikor jelenik meg, egyelőre csak annyit mondanak, hogy „hamarosan”.

Kapcsolódó linkek:

Xbox One S: a Netfilx 4K és HDR tartalmai is támogatottak
Xbox One S: új konzol benne Ultra HD Blu-ray, 4K és HDR (Frissítve)
Microsoft: 2017 végén jön az új Xbox One 4K és VR játékhoz
Xbox One: Windows 10 és 360 kompatibilitást kap a konzol
Xbox One: új kiadás 1TB merevlemezzel és új kontrollerrel
Xbox One: médialejátszás és TV tuner társul a konzolhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .