HaziMozi

YouTube: Android TV-n is működne már a 8K streaming

A YouTube 8K videók már nézhetőek lennének egy az Android TV 10-es verziójával és AV1 hardveres dekódolással rendelkező 8K TV-n, ha lenne ilyen.


A YouTube 8K videók az LG és a Samsung AV1 videokódolást támogató 8K TV-in már május óta nézhetőek. A Google legújabb Android TV-s YouTube applikációja szerint pedig az egyebek mellett már „az Android 10 és újabb (verziókhoz) korlátozott 8K támogatást” biztosít. Vagyis a Goggle videomegosztójáról immár lehetséges a 8K streaming saját Android TV platformján is, miután ugyanez egy ideje már működik konkurens platformokon.

Ahhoz tehát, hogy YouTube 8K videókat lehessen nézni Android TV platformon értelemszerűen szükség van egy 8K felbontású TV-re, ami Android 10-et vagy frissebb operációs rendszert futtat, AV1 hardveres 8K dekódolást biztosít és a fenti linken megtalálható a „YouTube for Android TV” alkalmazását 2.12.08 vagy későbbi verzióra frissítik.

Úgy tűnik, hogy a fentieknek egyelőre egyetlen 8K-s Android TV sem felel meg. Ez év elején a TCL azt ígérte, hogy a TCL X915 8K QLED TV-jük alkalmas lesz majd a fentiekre, miután annak Android TV platformját valamikor ez év során Android 10-re frissítik, de még mindig Android 9 fut a készülékeken. Talán a 2021-es 8K Android TV-k már kompatibilisek lesznek.

Egy másik új funkció a Cast Connect, ami „lehetővé teszi az Android TV-s (YouTube) alkalmazásnak, hogy üzeneteket fogadjon és olyan médiastátuszt közvetítsen, mintha Chromecast lenne”.

YouTube ver. 2.12.08 újdonságai:
  • A YouTube Music „splash screen” (nyitóképernyő) megjelenítése
  • Cast Connect támogatás
  • Android 10 és újabb (verziókhoz) korlátozott 8K támogatást
  • Továbbfejlesztett felbontásválasztás
  • A hibás dátum és idő problémák javítása
  • Különböző egyéb platformfejlesztések

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Exit mobile version