Android TV: a TV-s platformra is kész az Android 10

A Google végre megjelentette TV-khez is az Android 10 verziót, mely felhasználói szempontból nem hoz megint semmi újdonságot, a fejlesztők viszont egy HDMI 2.1 kimenettel rendelkező streaming médiaeszközön tesztelhetik.


A Google bejelentése szerint az Android 10 teljesítményjavító és biztonsági frissítéseket tartalmazó verziója immár hivatalosan elérhető az Android TV platformhoz. Most már csak azt kell megvárni, hogy az ezt alkalmazó TV-k és médiadobozok gyártói, mint a Sony, a Philips vagy az Nvidia is kiadják készülékeikhez a frissítést,

A Google okos TV-s platformja történelmileg mindig is a mobileszközök újabb Android verzióit követik. Akárcsak az Android 9 esetében az újabb verzió ismét nem hoz jelentősebb új funkciót a TV-k számára.

A legnyilvánvalóbb változás valószínűleg a TV-k megújuló  Google Play áruháza, aminek hamarosan meg kell jelennie a készüléken, de ennek nincs közvetlen köze az Android 10-hez.

Pedig az új főnök Shalini Govil-Pai januárban még úgy nyilatkozott, hogy „teljesen át akarja gondolni az Android TV élményét” a felhasználói kezelőfelület ismételt megújításával. A kiszivárogtak tervek a platform és a Google Stadia streaming játékszolgáltatás integrációjáról és további hirdetések elhelyezéséről. A cég emellett egy referencia design segítségével igyekszik az Android TV működését egységesíteni.

A Google egy fejlesztőknek szánt új streaming médiaeszközt is bejelentett. Az ADT-3-ról azt írják: „Négymagos A53-al, 2 GB DDR3 memóriával és 4Kp60 HDR HDMI 2.1 kimenettel egy előminősített TV adaptert terveztünk frissítésekkel és biztonsági javításokkal, hogy segítsük a fejlesztőket az Android TV következő generációjának tervezésében. Lehetőséget nyújtva a teszteléshez egy fizikai és korszerű hardveren a fejlesztők jobban igazolhatják Android TV alkalmazásuk kompatibilitását.”

Az elkövetkező hónapokban kizárólag a fejlesztők számára elérhető ADT-3 tehát HDMI 2.1 kimenettel rendelkezik, de csak 4K/60p HDR képminőségre képes, amit már a HDMI 2.0 is tud.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .