HaziMozi

A Blu-ray 3D számára 2011 lesz a fordulat éve a BDA szerint

1. Oldal

A Blu-ray Disc Association (BDA) promóciós bizottságának elnöke Victor Matsuda szerint a Blu-ray 3D számára közel a „fordulópont”, amikor széles körben válik elfogadottá a háztartások számára.

A BDA illetékese az mondja, hogy kutatásaik és a 3D mozifilmekkel kapcsolatos reakciók is azt igazolják, hogy a fogyasztók több 3D tartalmat akarnak.

„A moziba járók elsöprő többsége a film 3D verzióját preferálja, ha azt 2D-ben vagy 3D-ben is meg lehet nézni. Ők mondják, hogy ezt az élményt szeretnék látni odahaza is” állítja Matsuda.

Az elnök úgy véli, hogy a 2D Blu-ray formátum „már jócskán túl van azon a ponton, ami elért egy kritikus tömeget, és gyorsan a nagyfelbontású otthoni szórakoztatás szabványává válik”, és azt is mondja, hogy nővekedése gyorsabb, mint a DVD-é (volt annak hasonló életszakaszában).

A Futuresource Consulting kutatása azt jelzi, hogy idén a Blu-ray lejátszók értékesítése összesen közel 24 millió darab lesz a három növekedési szempontból kulcsfontosságú piacon – az USA-ban, Európában és Japánban.

Optimista értékelésében Matsuda azt jósolja, hogy az USA-ban a Blu-ray 3D lejátszóval rendelkező háztartások száma három-, négyszeresére növekszik a következő évben. „Azt várom 2011. lesz a kitörés éve a Blu-ray 3D számára”.

Mivel most még viszonylag kevés a 3D szoftver, az elnök bízik benne, hogy növekvő számú ilyen lemez lesz elérhető karácsonyra.

Nem minden folyamat igazolja azonban a BDA promóciós vezetőjének optimizmusát. A a 3D TV-k eladása a vártnál egyelőre gyengébb és a számok azt mutatják, hogy a a 3D mozi népszerűsége sem növekszik.

Kapcsolódó linkek:

Avatar Blu-ray 3D csak egy vagy két éven belül?
A gyártók által vártnál gyengébb a 3D TV-k eladása idén
3D Blu-ray filmeket és műsorokat minősít a THX-BluFocus
Visszaesőben a 3D mozi?
Jövőre több mint 62,5 millió Blu-ray lejátszó kerül piacra
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja
Exit mobile version