Jövőre több mint 62,5 millió Blu-ray lejátszó kerül piacra

1. Oldal

Az ABI Research előrejelzése szerint a világszerte kiszállításra, azaz forgalomba kerülő Blu-ray lejátszók száma várhatóan több mint megkétszereződik 2009 és 2010 vége között.
Blu-ray Disc_150px.jpg
A piackutató ABI Research legfrissebb előrejelzése szerint a Blu-ray lejátszók iránti növekvő kereslet jövőre is folytatódik, és 2011-ben világszerte meghaladja majd a 62,5 millió készüléket.

Észak-Amerikában az asztali Blu-ray lejátszók elterjedtsége a 2009-es 7%-ról várhatóan eléri a TV-vel rendelkező háztartások 18%-át.

A Blu-ray lejátszók növekedése megfelel annak a trendnek, hogy a különböző kisebb hordozható készülékekkel összevetve gyorsabban bővül a nagyobb, fix telepítésű készülékek, mint a síkpaneles TV-k fogyasztói piaca.

Mike Inouye az ABI Research elemzője szerint ennek oka, hogy „az árcsökkenés mellett a TV centrikus készülékek nagyobb növekedési potenciáljának oka néhány új izgalmas innováció a TV technológiában – a nagyobb panelek, az internetre csatlakozás és a 3D”.

Kapcsolódó linkek:

Steve Jobs szerint a Blu-ray-t legyőzi az internetes letöltés
Ismét megkétszereződött a Blu-ray Disc eladás egy év alatt
Észak-Amerika 1,5 milliárd dollárt költött Blu-ray Disc-re 2009-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .