HaziMozi

Arcam AVR5: a márka legmegfizethetőbb AV vevőerősítője

Kedvezőbb áron kínálja az Arcam új AVR5 AV vevőerősítőjét 7 AB osztályú végerősítővel és 12 csatornás Dolby Atmos / DTS:X feldolgozással.


Az Arcam által kínált HDA termékcsalád legmegfizethetőbb AV vevőerősítője lesz az AVR5, amibe a márka hét AB osztályú végfokát építik. A drágább AVR10 és AVR20 modellekbe ugyanilyen konstrukciójú a végerősítés, és csak a legdrágább AVR30-ban alkalmazzák a nagyobb energiahatékonyságú G osztályú erősítést.

Az Arcam AVR5 12 csatornás 3D térhangzáshoz képes natív módon dekódolni a Dolby Atmos és a DTS:X objektumalapú hangformátumokat, illetve felkeverni más hangtartalmakat Dolby Surround és DTS:Neural:X eljárásokkal. A 12 csatornás jelfeldolgozás 7.1.4-es hangsugárzó konfigurációt hajthat meg.

Az AVR5 HDMI 2.0b specifikációnak és HDCP2.2-nek megfelelő 7 bemenetén és 2 (egy eARC-vel) kimenetén át a 4K UHD videojelek teljes minőséggel és a HDR10, Dolby Vision és HLG formátumokat támogatva továbbíthatóak. Az AVR5 az összes többi jelenlegi Arcam AV komponenshez hasonlóan kártyacserével frissíthető a HDMI 2.1 támogatására, amivel képessé válik a 8K60Hz és 4K120Hz videók továbbítására is.

Az AVR5 ugyanazt az ESS ES9026PRO D/A konvertert kapja meg, mint az AVR30, és ugyanolyan rendkívül alacsony zajszintet produkál. A tápellátást egy egyedi tervezésű lineáris tápegység biztosítja, amely 1,5 kW teljes teljesítményfelvételt biztosít.

Zenehallgatáshoz az AVR5 fogadhat bitfolyamokat az Apple Airplay 2, a Bluetooth aptX HD, a beépített Google Chromecast és a Spotify Connect segítségével okostelefonokról és táblagépekről. Az Android és iOS eszközök alól egyaránt működő Harman MusicLife UPnP applikáció legújabb 2021-es verziója lehetővé teszi az AVR5 lejátszást és vezérlést, valamint az internetes rádiózás, a zenei streaming és a podcastok hallgatása is egyszerűsödik az alkalmazással.

Az AVR5 Roon Ready, így a Roon előfizetők hozzáférhetnek a szolgáltatás elismert felületéhez, és a Qobuz, a Tidal valamint a helyi zenetárakkal való interakció során fontos információk között böngészhetnek. Emellett az AVR5 része lehet egy Roon által vezérelt többszobás hangrendszernek is, az MQA támogatás révén pedig a Tidal HiFi felhasználók a Tidal Master felvételek lehető legmagasabb hangminőségét élvezhetik.

Míg a többi HDA AV komponens rendelkezik a Dirac Live szobakorrekciós szoftverrel, addig az AVR5 esetében ez opcionális, és amint valaki megvásárolja a licencet és letölti a szoftvert Mac-re vagy PC-re a rendszer használatra kész.

Nick Clarke, a Global Engineering Luxury Audio vezérigazgatója nyilatkozta szerint: „Az Arcam megértette, hogy komoly igény mutatkozik a meglévő kínálat alatt. Az AVR5 tökéletesen megfelel ennek az igénynek, mivel átfogó és konfigurálható funkciókészletet kínál az Arcam jól ismert legendás hangminőségével, amivel a végfelhasználó vagy a telepítő olyan házimozit építhet, amire büszke lehet.”

Az Arcam AVR5 Európában 2.199€ (kb. 795.000 Ft) áron lesz kapható, és az új modell megvásárlói korlátozott ideig 50%-os kedvezményt kapnak a Dirac Live szobakorrekciós szoftverre az ARCAM weboldalán.

Az Arcam AVR5 főbb jellemzői:
  • Dolby Atmos & DTS:X 7.1.4 dekódolás
  • 4K (UHD) HDMI2.0b HDCP2.2-vel
  • 7 HDMI bemenet, 2 HDMI kimenet eARC kompatibilis
  • Dirac Live® szobakorrekcióra kész
  • ESS 9026PRO audiophile D/A konverterek
  • AB osztályú végerősítők
  • Lemezelt vasmagos transzformátor
  • Wifi / Ethernet, RS232 és IR vezérlés
  • Apple Airplay2 és Google Chromeast audiostreaming
  • Bluetooth aptX®HD
  • Ingyenes MusicLife UPnP iOS és Android streaming applikáció
  • MQA támogatás
  • Roon Ready

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Exit mobile version