Arcam és JBL Synthesis: HDMI 2.1 frissítés kártyacserével

Az Arcam és a JBL Synthesis az idei negyedik negyedévére ígérik AV komponenseik tervezett HDMI 2.1 frissítését, amivel azok képessé válnak a 8K60Hz és 4K120Hz videók továbbítására.


A Harman Audio alá tartozó angol Arcam és az amerikai JBL Synthesis AV processzorai és vevőerősítői azonos műszaki alapokra épülnek, és most a két cég bejelentette, hogy 2021 negyedik negyedévére várható az a tervezett hardverfrissítés, aminek keretében a jelenlegi 4K UHD videó kapcsolását lehetővé tevő HDMI 2.0b specifikációnak megfelelő HDMI áramköri kártyákat a teljes HDMI 2.1 specifikációnak megfelelőre cserélik.

Arcam és JBL Synthesis

Ez azt jelenti, hogy az Arcam AVR10, AVR20, AVR30 vevőerősítők és az AV40 processzor, valamint a JBL Synthesis SDR-35 vevőerősítő és az SDP-55 processzor HDMI áramköri kártyáját lehet majd kicserélni.

Ezeket az AV komponenseket a mérnökök eleve az utólag beépíthető hardverfrissítés lehetőségére felkészítve tervezték, gondolva arra, hogy azoknak a jövőben továbbítaniuk kell a 8K60Hz és 4K120Hz forráskészülékek videojeleit is, és ehhez egy új HDMI 2.1 videokártyát kell beépíteni. Ezt az összes be- és kimenetén HDMI 2.1 kompatibilis kártyát bármelyik megfelelő hivatalos szervizközpont beszerelheti.

Az Arcam sajtóközleményében Jim Garrett, a HARMAN Luxury Audio termékstratégiáért és tervezésért felelős vezérigazgatója úgy fogalmaz: „Azzal, hogy ma bejelentjük ezt a közelgő HDMI frissítést, vásárlóink bizhatnak benne, hogy AVR-jeik audio- és videofunkciói továbbra is az élvonalban maradnak, és támogatni fogják a 8K videotermékek jövőbeli hullámát. Globális kereskedő- és forgalmazó partnereinkkel együtt azon fogunk dolgozni, hogy a frissítési folyamat a lehető leggyorsabb és legkevésbé fájdalmas legyen, valamint hogy a teljesítmény és a megbízhatóság első osztályú legyen.”

Az anyacég Harman azt állítja, hogy bár a HDMI 2.1-es kártyát a lehető legegyszerűbb módon telepíthatőre tervezték, de mivel a nyomtatott áramköri lap speciális kezelést igényel, ezért a frissítést egy hivatalos Arcam illetve JBL Synthesis szervizközpontnak kell elvégeznie.

A HDMI 2.1-es frissítés részleteit és árát a nyár folyamán jelentik be a 2021 negyedik negyedévi elérhetőséget megelőzően.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .