HaziMozi

Denon AVR-S960H: új AV vevőerősítő 8K csatlakozással

A Denon AVR-S960H az S-széria első „8K-ready” AV vevőerősítője számos új technológiát és egyszerű beállítási funkciókat kínál.


A nemrég bejelentett X széria után a Denon újabb AV vevőerősítője, az AVR-S960H megfizethető áron képes kiszolgálni egy korszerű házimozi rendszert, miközben kész a HDMI 2.1 specifikációnak megfelelő csatlakozásra is, dedikált „8K” HDMI bemenetén át a 8K/60Hz és 4K/120Hz felbontású illetve képsebességű videókat is továbbítva.

A nagy dinamikatartományú formátumok mindegyike, vagyis a HDR10, HDR10+ és Dolby Vision (Dynamic HDR) továbbá a HLG is támogatott, és az új modell „8K” melletti további öt HDMI bemenete is természetesen képes a 4K felbontású legteljesebb minőségű 4:4:4 Pure Color színkódolású és BT.2020 színtérleírású videók továbbítására. Az új modell képes a HDMI bemenetek HD és 4K tartalmait 8K felbontásra felskálázni.

Az AVR-S960H HDMI csatlakozása esetében is támogatott továbbá a gyors és zavartalan médiakapcsolás (QMS) funkció valamint az élvezetesebb és eredményesebb játékot szolgáló automatikus alacsony késleltetésű módot kapcsoló (ALLM), a gyors képátvitelt szolgáló (QFT) és a változó képfrissítési gyakoriságot lehetővé tevő (VRR) funkciók is.

Az erősítő két HDMI kimenetének egyike a nagyobb sávszélességet kínáló audió vissza-irányú csatornát eARC-t kínál, ami tömörítetlen és objektumalapú 3D hangot továbbít a TV-től az erősítőbe egyetlen HDMI kábelen.

A 3D hang előállítására is alkalmas AVR-S960H tudja a Dolby Atmos, a Dolby Atmos Height Virtualization valamint a DTS:X, a DTS Virtual:X technológiákat, hét végfokával pedig alkalmas egy 5.2.2-es hangsugárzó-konfiguráció meghajtására.

Az erősítő a beépített HEOS technológiával vezeték-nélkül oszthat meg zenét az otthon több helyiségében elhelyezett kompatibilis HEOS komponenseken, számos ingyenes és prémium streaming szolgáltatásról, mint a Spotify, a Napster, az Amazon Music HD, a TuneIn, a Deezer, a SoundCloud, a TIDAL és mások. Az egész többszobás vezeték-nélküli hangrendszer a HEOS applikációval vezérelhető. Támogatott a Bluetooth és az Apple Airplay 2 zenei bitfolyamok megszólaltatása is.

A Roon Tested minősítésű új AV erősítővel könnyen kezelhető a zenetár a PC-n vagy okos eszközön működő Roon zenei interfésszel. A hálózati audio streaming mellett a készülék előlapi USB portján át lejátszhatóak az MP3 és nagy felbontású (WAV, FLAC, ALAC és DSD 2,8/5,6 MHz fájlok) hangformátumok.

A zavartalan hangvezérléshez az AVR-S960H együttműködik az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple Siri hangasszisztensekkel egyaránt. Az Amazon Alexa különböző parancsaival kapcsolhatóak a különféle médialejátszók bemenetei, míg a Google Assistant és az Apple Siri a hangerő beállításához, a következő műsorszámra való ugráshoz és egyebekhez is használható.

Az erősítő beüzemelését a díjnyertes Denon telepítésasszisztense segíti, az automatikus szoba-kalibrációhoz az Audyssey MultEQ technológiáját alkalmazza. A beállítások még ügyesebben végezhetőek el a külön megvásárolható Audyssey MultEQ Editor alkalmazással.

A Denon AVR-S960H augusztusban lesz kapható Európában 629 € (kb. 220.000 Ft.) ajánlott áron.

Az AVR-S960H legfontosabb jellemzői
Audio és Surround hangzás
  • 7x 145W (6 Ω, 1 kHz, 1%, 1 csatorna hajtva) alacsony impedanciájú meghajtás.
  • 3D hang: Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X, DTS Virtual:X.
  • Prémium D/A konverter: 32 bites AKM DAC a nagy felbontású audió reprodukálására.
  • Hi-Res Audio: 24-bit/192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV fájlok, valamint 2,8MHz és 5,6MHz DSD tartalmak dekódolása az előlap USB-n vagy hálózati csatlakoztatott eszközön át.
Video és HDMI
  • (Új) 8K: 8K videók továbbítása és felskálázás.
  • (Új) 4K/120Hz: 4K felbontású és 120 képkocka/sec képsebességű videók továbbítása.
  • (Új) Variable Refresh Rate (VRR): változó képfrissítés a késéstől és zavaroktól mentes játékképhez.
  • (Új) HDR10+ nagy dinamikatartományú formátum támogatás.
  • (Új) Dynamic HDR: HDR dinamikus metaadatokkal.
  • (Új) Quick Media Switching (QMS): gyors médiaváltás funkció.
  • (Új) Quick Frame Transport (QFT): Élvezze a csökkentett késleltetést a simább, könnyes szórakozási élmény érdekében.
  • eARC: nagyobb sávszélességű vissza-irányú audiocsatorna, mely támogatja a tömörítetlen és 3D hangformátumok továbbítását HDMI kábelen keresztül.
  • Új Auto Low Latency Mode (ALLM): alacsony késleltetésű játékmód automatikus beállítása az ezt támogat készülék (pl. Xbox One konzol) és TV között.
  • Hihetetlen szín: 4:4:4 Pure Color színfelbontás, HDR10, Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG) és BT.2020 továbbítás.
  • HDCP 2.3: támogatja a legújabb másolásvédelmi szabványt minden HDMI csatlakozón.
Zene Streaming és Smart Home
  • Roon Tested: digitális zenei könyvtárhoz kereshető, böngészhető információk az előadókról és dalokról.
  • Beépített HEOS: Wi-Fi zenei streaming és többszobás audiotechnológia kompatibilis komponensekkel. A HEOS támogatja az ingyenes és prémium Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn, Sound Cloud, Tidal és egyéb zeneszolgáltatásokat.
  • Beépített AirPlay 2: az AirPlay 2 segítségével vezeték nélkül továbbítható zene az iOS készülékekről az AV vevőerősítőre, vagy más AirPlay kompatibilis hangsugárzókra.
  • Könnyű beszédhangvezérlés: az Amazon Alexa, a Google Assistant vagy az Apple Siri révén beszédhanggal vezérelheti a vezeték-nélküli zenét és a vevőerősítőt.
  • Bluetooth: zenei bitfolyam küldhető vezeték nélkül a 2. zónára vagy HEOS hangsugárzóra az ingyenes HEOS alkalmazáson keresztül.
  • Bluetooth adó: hallgatás Bluetooth fejhallgatón át, akár egyszerre a hangsugárzókon is megszólaltatva a hangot.
Beállítás és egyszerű használat
  • Szoba kalibrálás és optimalizált akusztika: Audyssey EQ kalibrációs technológia csomag az egyszerű, pontos beállításhoz, Audyssey MultEQ, Dynamic Volume és Dynamic EQ.
  • (Új) Dual Audyssey Preset Memory: két hangsugárzó- és Audyssey konfiguráció tárolható és kapcsolható működés közben készüléket a kívánt hallgatási élményhez.
  • Gyors választás: az egyes forrásokhoz tárolt hangbeállítások közül az előlap és a távirányító négy QUICK SELECT gombjával.
  • Távvezérlő alkalmazások (iOS/Android/Kindle): Denon AVR Remote App a készülék alapvető vezérlésére és beállítására. Megvásárolható Audyssey MultEQ Editor alkalmazás az EQ görbék további testreszabásához.

Az új AV erősítő adatlapja ezen a linken érhető el: AVR-S960H

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Exit mobile version