Denon/Marantz: számos termék lett Roon kompatibilis

A Roon szerveren vagy Roon Core eszközön tárolt zenék bitfolyamai már bizonyos Roon Tested minősítésű Denon és Marantz termékekre is továbbítható.


A Sound United alá tartozó Denon és Marantz 59 termékéről jelentették be, hogy hivatalosan Roon Tested minősítést szereztek. Ez az akkreditáció azt jelenti, hogy a minősített eszközre egy Roon szerveren vagy Roon Core eszközön tárolt zenéket lehet továbbítani az informatív, vizuálisan gazdag és könnyen használható előfizetéses zenekezelő szoftverrel, kihasználva annak minden funkcióját.

Az összesen 31 Denon és 28 Marantz már akkreditált termék között vannak AV vevőerősítők, hálózati audiolejátszók, vezeték-nélküli hangszórók, integrált erősítők, SACD lejátszók és a Denon DHT-S516H hangprojektora is. A kompatibilis termékek teljes listáját tartalmazzák a Denon és a Marantz vonatkozó sajtóközleményei.

Brendon Stead, a Sound United termékfejlesztési alelnöke a bejelentést úgy kommentálta: „Kritikus a hallgatási élmény szempontjából, hogy többet tudj a kedvenc művészeidről, dalszerzőidről és együtteseidről. Ez teszi a zenét bensőségesebbé és élőbbé. A múltban ezt az intimitást a lemez vagy a CD borítója szolgáltatta, és hiányzott a digitális online zenéből. A Roon segített felfedezni ezt a típusú élményt a streaming zene világában. Örülünk, hogy a Denon és Marantz most már Roon Tested, így lelkes hallgatóink többet fedezhetnek fel kedvelt zenéjükről.”

A Roon Labs határozza meg a kívánalmakat és minősíti a  Roon Tested termékeket, hogy azok a maguk nemében legjobb hangteljesítményét biztosítsák. A Roon szoftver felismeri ezeket a készülékeket, automatikusan konfigurálja azokat és a képességeikhez optimalizált audiót küld feléjük.

Grafikus kezelőfelületén a Roon a zenei élményhez olyan információkat melléekel, mint a művészek fotói, hozzájárulásai, biográfiái, áttekintések, dalszövegek, turné dátumok és zeneszerzők. Mindezt egy a tárolt zenékre vonatkozó kereshető digitális magazinban.

A minősített készülékek a helyi zenefájlok mellé az olyan nagy felbontású zenéket kínáló streaming szolgáltatásokat is integrálják, mint a TIDAL és a Qobuz, így a felhasználók Roon Nucleus, Windows, Mac és Linux alatt futó szerveralkalmazásokat használva egy platformokon átnyúló zenei ökoszisztémához férhetnek hozzá. A vezérlést Windows, Mac, iOS és Android alkalmazások használatával valósítják meg hálózati audiokimeneti képességgel bármely a hálózaton lévő Roon Ready, Roon Tested, AirPlay, Chromecast, Mac, Windows, iOS, vagy Android eszközre.

A Roon a szolgáltatás tesztelésére egy ingyenes 14 napos próbaverziót kínál, amiről a Roonlabs.com weboldalon lehet tájékozódni.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .