Denon AVR-S960H: új AV vevőerősítő 8K csatlakozással

A Denon AVR-S960H az S-széria első „8K-ready” AV vevőerősítője számos új technológiát és egyszerű beállítási funkciókat kínál.


A nemrég bejelentett X széria után a Denon újabb AV vevőerősítője, az AVR-S960H megfizethető áron képes kiszolgálni egy korszerű házimozi rendszert, miközben kész a HDMI 2.1 specifikációnak megfelelő csatlakozásra is, dedikált „8K” HDMI bemenetén át a 8K/60Hz és 4K/120Hz felbontású illetve képsebességű videókat is továbbítva.

A nagy dinamikatartományú formátumok mindegyike, vagyis a HDR10, HDR10+ és Dolby Vision (Dynamic HDR) továbbá a HLG is támogatott, és az új modell „8K” melletti további öt HDMI bemenete is természetesen képes a 4K felbontású legteljesebb minőségű 4:4:4 Pure Color színkódolású és BT.2020 színtérleírású videók továbbítására. Az új modell képes a HDMI bemenetek HD és 4K tartalmait 8K felbontásra felskálázni.

Az AVR-S960H HDMI csatlakozása esetében is támogatott továbbá a gyors és zavartalan médiakapcsolás (QMS) funkció valamint az élvezetesebb és eredményesebb játékot szolgáló automatikus alacsony késleltetésű módot kapcsoló (ALLM), a gyors képátvitelt szolgáló (QFT) és a változó képfrissítési gyakoriságot lehetővé tevő (VRR) funkciók is.

Az erősítő két HDMI kimenetének egyike a nagyobb sávszélességet kínáló audió vissza-irányú csatornát eARC-t kínál, ami tömörítetlen és objektumalapú 3D hangot továbbít a TV-től az erősítőbe egyetlen HDMI kábelen.

A 3D hang előállítására is alkalmas AVR-S960H tudja a Dolby Atmos, a Dolby Atmos Height Virtualization valamint a DTS:X, a DTS Virtual:X technológiákat, hét végfokával pedig alkalmas egy 5.2.2-es hangsugárzó-konfiguráció meghajtására.

Az erősítő a beépített HEOS technológiával vezeték-nélkül oszthat meg zenét az otthon több helyiségében elhelyezett kompatibilis HEOS komponenseken, számos ingyenes és prémium streaming szolgáltatásról, mint a Spotify, a Napster, az Amazon Music HD, a TuneIn, a Deezer, a SoundCloud, a TIDAL és mások. Az egész többszobás vezeték-nélküli hangrendszer a HEOS applikációval vezérelhető. Támogatott a Bluetooth és az Apple Airplay 2 zenei bitfolyamok megszólaltatása is.

A Roon Tested minősítésű új AV erősítővel könnyen kezelhető a zenetár a PC-n vagy okos eszközön működő Roon zenei interfésszel. A hálózati audio streaming mellett a készülék előlapi USB portján át lejátszhatóak az MP3 és nagy felbontású (WAV, FLAC, ALAC és DSD 2,8/5,6 MHz fájlok) hangformátumok.

A zavartalan hangvezérléshez az AVR-S960H együttműködik az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple Siri hangasszisztensekkel egyaránt. Az Amazon Alexa különböző parancsaival kapcsolhatóak a különféle médialejátszók bemenetei, míg a Google Assistant és az Apple Siri a hangerő beállításához, a következő műsorszámra való ugráshoz és egyebekhez is használható.

Az erősítő beüzemelését a díjnyertes Denon telepítésasszisztense segíti, az automatikus szoba-kalibrációhoz az Audyssey MultEQ technológiáját alkalmazza. A beállítások még ügyesebben végezhetőek el a külön megvásárolható Audyssey MultEQ Editor alkalmazással.

A Denon AVR-S960H augusztusban lesz kapható Európában 629 € (kb. 220.000 Ft.) ajánlott áron.

Az AVR-S960H legfontosabb jellemzői
Audio és Surround hangzás

 • 7x 145W (6 Ω, 1 kHz, 1%, 1 csatorna hajtva) alacsony impedanciájú meghajtás.
 • 3D hang: Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X, DTS Virtual:X.
 • Prémium D/A konverter: 32 bites AKM DAC a nagy felbontású audió reprodukálására.
 • Hi-Res Audio: 24-bit/192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV fájlok, valamint 2,8MHz és 5,6MHz DSD tartalmak dekódolása az előlap USB-n vagy hálózati csatlakoztatott eszközön át.
Video és HDMI

 • (Új) 8K: 8K videók továbbítása és felskálázás.
 • (Új) 4K/120Hz: 4K felbontású és 120 képkocka/sec képsebességű videók továbbítása.
 • (Új) Variable Refresh Rate (VRR): változó képfrissítés a késéstől és zavaroktól mentes játékképhez.
 • (Új) HDR10+ nagy dinamikatartományú formátum támogatás.
 • (Új) Dynamic HDR: HDR dinamikus metaadatokkal.
 • (Új) Quick Media Switching (QMS): gyors médiaváltás funkció.
 • (Új) Quick Frame Transport (QFT): Élvezze a csökkentett késleltetést a simább, könnyes szórakozási élmény érdekében.
 • eARC: nagyobb sávszélességű vissza-irányú audiocsatorna, mely támogatja a tömörítetlen és 3D hangformátumok továbbítását HDMI kábelen keresztül.
 • Új Auto Low Latency Mode (ALLM): alacsony késleltetésű játékmód automatikus beállítása az ezt támogat készülék (pl. Xbox One konzol) és TV között.
 • Hihetetlen szín: 4:4:4 Pure Color színfelbontás, HDR10, Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG) és BT.2020 továbbítás.
 • HDCP 2.3: támogatja a legújabb másolásvédelmi szabványt minden HDMI csatlakozón.
Zene Streaming és Smart Home

 • Roon Tested: digitális zenei könyvtárhoz kereshető, böngészhető információk az előadókról és dalokról.
 • Beépített HEOS: Wi-Fi zenei streaming és többszobás audiotechnológia kompatibilis komponensekkel. A HEOS támogatja az ingyenes és prémium Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn, Sound Cloud, Tidal és egyéb zeneszolgáltatásokat.
 • Beépített AirPlay 2: az AirPlay 2 segítségével vezeték nélkül továbbítható zene az iOS készülékekről az AV vevőerősítőre, vagy más AirPlay kompatibilis hangsugárzókra.
 • Könnyű beszédhangvezérlés: az Amazon Alexa, a Google Assistant vagy az Apple Siri révén beszédhanggal vezérelheti a vezeték-nélküli zenét és a vevőerősítőt.
 • Bluetooth: zenei bitfolyam küldhető vezeték nélkül a 2. zónára vagy HEOS hangsugárzóra az ingyenes HEOS alkalmazáson keresztül.
 • Bluetooth adó: hallgatás Bluetooth fejhallgatón át, akár egyszerre a hangsugárzókon is megszólaltatva a hangot.
Beállítás és egyszerű használat

 • Szoba kalibrálás és optimalizált akusztika: Audyssey EQ kalibrációs technológia csomag az egyszerű, pontos beállításhoz, Audyssey MultEQ, Dynamic Volume és Dynamic EQ.
 • (Új) Dual Audyssey Preset Memory: két hangsugárzó- és Audyssey konfiguráció tárolható és kapcsolható működés közben készüléket a kívánt hallgatási élményhez.
 • Gyors választás: az egyes forrásokhoz tárolt hangbeállítások közül az előlap és a távirányító négy QUICK SELECT gombjával.
 • Távvezérlő alkalmazások (iOS/Android/Kindle): Denon AVR Remote App a készülék alapvető vezérlésére és beállítására. Megvásárolható Audyssey MultEQ Editor alkalmazás az EQ görbék további testreszabásához.

Az új AV erősítő adatlapja ezen a linken érhető el: AVR-S960H

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

4 hozzászólás “Denon AVR-S960H: új AV vevőerősítő 8K csatlakozással” bejegyzéshez

 1. Egy hiányosságot vélek felfedezni, miután átnéztem a készülék adatlapját: nem találtam benne internet rádió lehetőséget, a DAB+ -ról nem is beszélve. Ebben az árkategóriában manapság ez már fontos összetevő lenne.

  1. Mint minden hálózati funkciókkal rendelkező Denon és sok más márkájú AV vevőerősítőben, van TuneIn internetrádió az AVR-S960H-ban is.

 2. Szia Guru!

  Akár pl. Jazzlight-ot és Jazzy-t is tudok rajta hallgatni?
  Vagy csak amiket a Tuneln ad?

  1. Szia Imre!

   Amit a TuneIn megtalál azt lehet hallgatni, s azok között a 90.9 Jazzy Radió ott van és talán a másik is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .