HaziMozi

Optoma ThemeScene HD87: a megújuló házi-mozi csúcsvetítő

1. Oldal

Az új Optoma ThemeScene HD87 javított mozgásfeldolgozással, magasabb fényárammal és kontrasztaránnyal, valamint továbbfejlesztett színmenedzseléssel lép az eddigi házi-mozi csúcsvetítő a HD86 helyébe.
Az Optoma ThemeScene HD87 gyakorlatilag elődje a HD86 továbbfejlesztett változatának tekinthető. Az új házi-mozi csúcsvetítő is egychipes DLP technológiájú, ugyanabba a házba épül, az elhelyezésnek megfelelően ugyanabból a három magas minőségű, kézzel válogatott „Pure Optics” lencséből lehet választani, és ezek ugyanúgy teljes lencseeltolást tesznek lehetővé megkönnyítve az installációt.

Opzoma_HD87.jpg
A HD87 fényerejét viszont 1.700 ANSI lumenre illetve ANSI kontrasztarányát 800:1-re növelték, míg a dinamikus kontrasztarány 80.000:1 az alkalmazott „Dynamical Black” technológiának köszönhetően. Az adott képmérethez optimális fényáram mennyiségét a két választható lámpateljesítménnyel és a 9 lépésben manuálisan állítható fényrekesszel (írisz) tökéletesen be lehet állítani, ezzel is optimalizálva a vetített kép feketeszintjét.

A vetítőben működő új PureMotion3 képinterpolációs eljárás kiküszöböli a képrángatást és mozgáselmosódást miközben optimalizálja a 1080/24p másodpercenként 24 képkockás tartalmak vetítését. Továbbfejlesztették a CMS+ színmenedzselő rendszert is, amivel az előre kalibrált HDTV (Rec 709), ITU 601, DLP Cinema, SMPTE-C és „Native” színtartományokból választva, majd a színháromszög elsődleges pontjainak színtér-koordinátáit pontosítva állítható be a kívánt színvisszaadás.


A HD87 három HDMI, egy-egy kompozit, S-Video és komponens, valamint egy PC VGA/SCART/komponens kombinált D-Sub15 bemenettel, továbbá két 12V-os indítójel kimenettel és RS232 csatlakozóval rendelkezik. A vetítő 29 dB zajt produkál „Standard” üzemmódban és a hűtőlevegő nem igényel szűrést.

Még nem tudni idehaza pontosan mikor és mennyiért lesz kapható a HD87, de a standard lencsével rendelkező modell hozzávetőleg 1 millió Ft-ba, a hosszú vetítési távolságú lencsével kb. 1,1 millió Ft-ba, rövid vetítési távolságú lencsével kb. 1,2 millió Ft-ba kerülhet.

Kapcsolódó linkek:

Optoma 3D-XL: konverter 720p 3D vetítőkhöz
Sony VPL-VW90ES: a gyártó első 3D házi-mozi vetítője
Optoma HD67: már kapható az új HD-ready házi-mozi vetítő
Optoma EH1020: új 1080p felbontású multimédia vetítő
Az Optoma vezető szerepre törekszik a 3D vetítésben
Optoma ThemeScene HD86: házi-mozi képminőség magasabb szinten
Exit mobile version