Optoma 3D-XL: konverter 720p 3D vetítőkhöz

1. Oldal

Az Optoma 3D-XL az első készülék, amely a 3D PS3 játékok, a Blu-ray 3D lejátszók és 3D TV adások 3D formátumú jeleit átalakítja az ezek fogadására nem, de megjelenítésére alkalmas 3D vetítők HDMI bemenete számára.


Számos gyártó kínál már olyan DLP technológiájú vetítőt, ami „3D-Ready”. Ez azt jelenti, hogy elsősorban megfelelő számítógépes grafikus kártyákról érkező bemeneti jelből a bal- illetve jobb-szembe szánt képeket 120Hz-el felváltva vetítve, s ezt aztán szinkronban működő aktív képzáró szemüveggel nézve 3D képmegjelenítésre is alkalmasak. Ilyen vetítő például az Optoma HD674252 is. Sajnos ezek a vetítők HDMI bemenetükön át közvetlenül nem támogatják a 3D játékot futtató PS3 konzolok, a Blu-ray 3D lejátszók és 3D TV adások vevőinek szabványos 3D formátumú képjeleinek megjelenítését.

Optoma_3D-XL.jpg
Az Optoma 3D-XL az ilyen vetítők HDMI bemenete számára alakítja át az említett 3D források jelét. A konverter két 1.4a verziójú HDMI bemenete fogadja a „Side-by-Side” vagy „Top-and-Bottom” vagy a Blu-ray 3D „Frame Packing” 1080p 3D formátumú jelet és azt átalakítja olyan 1.3 verziójú HDMI jellé, ami a 120Hz képfrissítésű 720p felbontású DLP vetítőket (az Optoma jelenleg 14 ilyen kompatibilis projektort kínál) meghajtva azok képessé válnak a 3D kép előállítására.

Az átalakító RS232 csatlakozón át vezérelhető, és az IR kimenetére csatlakoztatott infravörös jeladó szinkronizálja az opcionálisan megvehető ZD201 3D szemüvegeket.

A 3D-XL jövő év elejére várhatóan kapható lesz. végfelhasználói ára az USA-ban 399 dollár (kb. 79.000 Ft) lesz. A hazai forgalmazásról egyelőre nem tudunk részleteket.

Kapcsolódó linkek:

Optoma HD67: már kapható az új HD-ready házi-mozi vetítő
Optoma EH1020: új 1080p felbontású multimédia vetítő
Az Optoma vezető szerepre törekszik a 3D vetítésben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .