Optoma ThemeScene HD86: házi-mozi képminőség magasabb szinten

1. Oldal

Az Optoma ThemeScene HD86 teljes 1080p HD felbontású vetítő rendkívül magas képminőséget ígér, és mindenre kiterjedő installációs opciókat kínál.
A ThemeScene vetítőcsalád új tagja, a teljes 1080p HD felbontású egychipes DLP technológiájú HD86 a professzionális képfeldolgozást a kivételesen magas, 700:1 ANSI kontrasztarány nyújtotta árnyalati gazdagsággal párosítja.

Optoma_HD86.jpg
A HD86 tervezése során arra törekedtek, hogy az a legkülönbözőbb elhelyezési feltételek közepette is tökéletesen éles képet produkáljon, és könnyen installálható legyen. Ezért három magas minőségű, kézzel válogatott „Pure Optics” lencséből lehet kiválasztani a vetítő elhelyezéséhez legmegfelelőbbet. A HD86 1-es verzióját egy hagyományos 1,25-szörös nagyításátfogású lencsével szerelik (ennek képtávolság/képszélesség aránya: 1,54 -1,93:1), a 2-es verzióhoz pedig opcionális kis vetítési távolságú (0,77:1) és nagy vetítési távolságú (1,93-2,9:1) lencsék közül lehet választani. Mindegyik lencsével tökéletesen működik a HD86 lencseeltolási funkciója, ami még könnyebbé teszi a vetítő felszerelését. Egy ugyancsak opcionális anamorfikus vetítő készlet teljesen automatikus megoldással – feltehetően egy motoros mozgatású előtét lencsével vagy prizmával – biztosítja a konstans képmagasságú vetítést a CinemaScope (2,35:1) és a 16:9 (1,78:1) képarányú tartalmak esetén egyaránt.

A vetítő fényereje (max. 1.600 ANSI lumen) bőségesen elegendő a tipikus méretű házi-mozi vetítővásznak megvilágításához, sőt a két választható lámpateljesítménnyel és a 9 lépésben manuálisan állítható fényrekesszel (írisz) tökéletesen szabályozható a vetítőből kilépő fénymennyiség bármely alkalmazáshoz. Az íriszt a képtartalomtól függően szabályozva dinamikus kontrasztú („Dynamical Black”) nagyhatású képélmény is elérhető.

Az Optoma elkötelezte magát, hogy a vetítők ANSI kontrasztarányát publikálja. Ez a szakma által elismert és független méréssel igazolható paraméter sokkal jobban jellemzi a vetítővel előállítható kép valódi kontrasztját, mint a más gyártók által használt Full On/Off kontrasztarány.

A HD86-ba a legújabb fejlesztésű képfeldolgozást építik. Az Optoma másodikgenerációs képinterpolációs technológiája, a „Puremotion2” a mozgás egyenetlenségét és elmosódását eltávolítva folyamatos és természetes mozgóképet nyújt javítva annak felbontását és tisztaságát.

A vetítő „CMS Colour Control” színkezelő rendszerében választhatunk az előre kalibrált HDTV (Rec 709), ITU 601, DLP Cinema, SMPTE-C és „Native” színtartományokból, majd a színháromszög elsődleges pontjainak színtér-koordinátáit szabályozva állítható be a kívánt színvisszaadás. A HD86 által reprodukált színek hosszú távú pontosságára 5 év garanciát vállal a gyártó.

A HD86-nak három 1.3-as verziójú HDMI, egy-egy kompozit, S-Video és komponens (Y, Pb, Pr), valamint egy PC VGA/SCART/komponens (Y, Pb, Pr) kombinált D-Sub15-ös bemenete van, továbbá két 12V-os kimeneti indítójel kimenete. A vetítő 29 dB zajt produkál „Standard” üzemmódban, de a hűtőlevegő nem igényel szűrést.

Az Optoma ThemeScene HD86 hazai forgalmazója, az LSK Hungária Kft. a vetítő 1-es verziójú változatát 1.125.000 forintért, a 2-es verziójú változatot rövid vetítési távolságú lencsével 1.312.500 forintért, hosszú vetítési távolságú lencsével 1.450.000 forintért kínálja majd, feltéve, hogy a hazai fizetőeszköz nem értékelődik le túlságosan. Az új modellek talán a nyár végére idehaza is kaphatóak lesznek.

Kapcsolódó linkek:

Optoma HD20: 1080p felbontású házi-mozi vetítő 1000 euró alatt
Optoma: már idén forgalomba kerül a 3D-Ready vetítő
Optoma HD82: rövidesen kapható az új 1080p DLP házi-mozi vetítő
A vetítők kontrasztarányáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .