Sony VPL-VW90ES: a gyártó első 3D házi-mozi vetítője

1. Oldal

A Sony Professional az IFA-n jelentette be első 3D házi-mozi vetítőjét, az SXRD képmodulátoros, teljes 1080p felbontású VPL-VW90ES-t, ami aktív képzáró szemüveg használatával teszi lehetővé a sztereoszkópikus képélmény élvezetét.
A Sony új házi-mozi vetítője a VPL-VW90ES a gyártó BRAVIA 3D LCD TV-ihez hasonlóan szekvenciálisan egymásután jeleníti meg a bal- és jobbszembe szánt képeket, amiket aztán infravörös fénnyel vezérelt aktív folyadékkristályos képzáró szemüveg választ szét a megfelelő szem számára.

Sony_VPL-VW90ES.jpg
A VPL-VW90ES a kiváló képminőséghez szükséges valódi mély színek és feketék előállításához rendelkezik az „Advanced Iris 3” fényszabályzó technológiával, ami 150.000:1 dinamikus kontrasztarányt biztosít. A teljes 1080p felbontású 3D sztereoszkópikus kép vetítéséhez a projektor három megújított, 240Hz-es képfrissítésre alkalmas SXRD (LCOS) képmodulátorral rendelkezik, ami minimalizálja a nem a megfelelő szembe jutó képösszetevőket, azaz a „keresztlátást”, és a 3D képmegjelenítésnél ebből adódó szellemképet. A vetítő képes a 2D videóból szimulált 3D képet előállítani, ami átmenetileg pótolhatja a 3 tartalmak hiányát.

A műszaki paramétereit tekintve a VPL-VW854255 vetítőhöz hasonló VPL-VW90ES novembertől lesz kapható Európában, de ára egyelőre ismeretlen.

Kapcsolódó linkek:

Sony: már kaphatóak a 2010-es házi-mozi vetítők
Sony VPL-BW7: új 3LCD HD-ready univerzális házi vetítő
Sony VPL-HW15: BRAVIA SXRD 1080p belépő vetítő
Sony VPL-VW85: a továbbfejlesztett BRAVIA SXRD házi-mozi vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .