HaziMozi

Apple TV app: támogatott a HDR10+ az Apple TV+ és iTunes tartalmaknál

Frissített Apple TV app alkalmazás támogatja az Apple TV+ és iTunes HDR10+ formátumú tartalmakat például Samsung TV-ken és a 3. generációs Apple TV 4K streaming médiadobozon.


A június eleji Apple WWDC22 idején, még az előtt, hogy kiderültek volna a tvOS 16 részletei már felmerült, hogy az Apple TV app alkalmazásban támogatott lesz a HDR10+ nagy dinamikatartományú formátum is. Aztán az Apple eltávolított minden erre vonatkozó túl korainak bizonyult utalást.

Október végén viszont már számos felhasználó számolt be arról (itt, itt és itt), hogy az Apple TV app alkalmazásban már támogatott a HDR10+ és meg  is jelentek az ilyen tartalmak.

Kölcsönzött vagy megvásárolt iTunes filmek, mint például a Top Gun: Maverick, illetve az Apple TV+ streaming szolgáltatás tartalmai, mint a Ted Lasso HDR10+ formátumban is elérhetőek. Vagyis az Apple az alap HDR10 és Dolby Vision mellett tehát a harmadik nagy dinamikatartományú formátum támogatásával bővíti teljes tartalomtárat. Ehhez persze a tartalmak előállítójának az Apple számára HDR10+ videofájlt kell biztosítania, és egyelőre csak néhány stúdió ad ki ebben a formátumban filmeket.

A HDR10+ és Dolby Vision is dinamikus metaadatokkal operálva jelenetenként optimalizált nagy dinamikatartományú képet biztosítanak. Az LG és a Sony TV-k nem, de például a Panasonic, a Philips, a Samsung és a TCL TV-k támogatják a HDR10+ formátumot.

A napokban bejelentett és rövidesen kapható  új 3. generációs Apple TV 4K szintén kész a HDR10+ támogatására.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Exit mobile version