Apple TV app: több mint 100 országban érhető el az új alkalmazás

Az Apple TV app műsorkalauzként egyetlen alkalmazásban kínálja az iTunes és több más streaming videós tartalomszolgáltatás tartalmait.


Az új Apple TV app elődjéhez hasonlóan az eddig különböző alkalmazásokkal elérhető streaming szolgáltatások kínálta tartalmak sokaságában igyekszik eligazítani. Az ezeket egyesítő alkalmazás – ha nálunk még nem is, de más régiókban – több streaming szolgáltatás tartalmait kínálja egy egységes, átalakított kezelőfelületen ajánlásokkal és univerzális kereséssel.

A cég bejelentése szerint: „A teljesen új Apple TV app, mely egy alkalmazásban egyesít mindent a TV nézéshez, ma már több mint 100 országban elérhető iPhone, iPad, Apple TV készülékeken és bizonyos Samsung okos TV-ken. Az ingyenes iOS 12.3 és a tvOS 12.3 szoftverfrissítéssel a fogyasztók világszerte előfizethetnek Apple TV csatornákra az Apple TV app-on belül – csak azokért fizetve, amelyeket akarnak -, és igényeiknek megfelelően közvetlenül az alkalmazásban nézve.”

„Ugyancsak mától kezdődően a felhasználók világszerte műsorok és filmek személyre szabott ajánlásait élvezhetik több mint 150 videós alkalmazásból és streaming szolgáltatásból, valamint több mint 100.000 iTunes filmből és TV-műsorból, köztük a böngészhető, megvehető vagy kölcsönözhető 4K HDR címek legnagyobb gyűjteményéből – mindezt az új az Apple TV app-on belül. A Watch Now (Nézd most) szekció által kínált Up Next (soron következő) ajánlásban a felhasználók gyorsan megtalálhatják és megnézhetik kedvenceiket az eszközökkel szinkronizált aktivitással, valamint felfedezhetik a felhasználók nézési érdeklődésének biztonságos és átfogó megismerése alapján szakszerűen válogatott tartalomkollekciókat.”

Az Apple tehát azt mondja, hogy az alkalmazás több, mint 150 videós alkalmazás tartalmait kínálja, köztük az iTunes, a HBO, a Starz, a Showtime és az Epix. A legtöbb megnevezett partner azonban az USA-ban működik és a 100-nál több ország többségében – így nálunk is – induláskor csak az iTunes tartalmai elérhetőek az alkalmazás révén. A helyi partnerek belépése az elkövetkező hónapokban várható. Még idén elindul az Apple TV+ streaming szolgáltatás, ami szintén az Apple TV app-on belül lesz elérhető. A Netflix viszont nem lesz benne az egyesített alkalmazás kínálatában.

Az új alkalmazás részeként bevezetésre kerülő „csatornák” kezdeményezés lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül saját Apple ID fiókjukon keresztül fizessenek elő a partner streaming tartalomszolgáltatásokra. Az előfizetések legfeljebb hat családtaggal oszthatóak meg. Ezenkívül a filmek és TV műsorok letöltésére is lesz mód, hogy azokat internetes kapcsolat nélkül is meg lehessen nézni.

Az Apple TV app és az új „csatornák” kezdeményezés bevezetésével a cég egy modern TV-s műsorterjesztő szerepét vállalja magára, és közvetlen versenytársa lesz a kábeles és műholdas TV-s csomagokat kínálóknak. Az Apple sokkal több partnert kell, hogy meggyőzzön, és maga mellé gyűjtsön a sikerhez, de az új alkalmazás könnyű használata és felhasználói élménye vonzó lehet a hagyományos televíziózástól a világon mindenhol egyre inkább elforduló fogyasztók számára.

Az alkalmazást már magyarul népszerűsíti ez a weboldal.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .