Apple TV app: támogatott a HDR10+ az Apple TV+ és iTunes tartalmaknál

Frissített Apple TV app alkalmazás támogatja az Apple TV+ és iTunes HDR10+ formátumú tartalmakat például Samsung TV-ken és a 3. generációs Apple TV 4K streaming médiadobozon.


A június eleji Apple WWDC22 idején, még az előtt, hogy kiderültek volna a tvOS 16 részletei már felmerült, hogy az Apple TV app alkalmazásban támogatott lesz a HDR10+ nagy dinamikatartományú formátum is. Aztán az Apple eltávolított minden erre vonatkozó túl korainak bizonyult utalást.

Apple TV app HDR10+

Október végén viszont már számos felhasználó számolt be arról (itt, itt és itt), hogy az Apple TV app alkalmazásban már támogatott a HDR10+ és meg  is jelentek az ilyen tartalmak.

Kölcsönzött vagy megvásárolt iTunes filmek, mint például a Top Gun: Maverick, illetve az Apple TV+ streaming szolgáltatás tartalmai, mint a Ted Lasso HDR10+ formátumban is elérhetőek. Vagyis az Apple az alap HDR10 és Dolby Vision mellett tehát a harmadik nagy dinamikatartományú formátum támogatásával bővíti teljes tartalomtárat. Ehhez persze a tartalmak előállítójának az Apple számára HDR10+ videofájlt kell biztosítania, és egyelőre csak néhány stúdió ad ki ebben a formátumban filmeket.

A HDR10+ és Dolby Vision is dinamikus metaadatokkal operálva jelenetenként optimalizált nagy dinamikatartományú képet biztosítanak. Az LG és a Sony TV-k nem, de például a Panasonic, a Philips, a Samsung és a TCL TV-k támogatják a HDR10+ formátumot.

A napokban bejelentett és rövidesen kapható  új 3. generációs Apple TV 4K szintén kész a HDR10+ támogatására.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .