HaziMozi

Denon CARA: a Blu-ray/DVD Suround vevőerősítő

1. Oldal

A Denon újdonsága a CARA egy magas hangminőségű 5.1 csatornás AV erősítő és egy korszerű Blu-ray lejátszó kombinációja, ami USB, iPod/iPhone digitális zenelejátszóként is funkcionál, és 1.4-es verziójú HDMI kimenetet is biztosít.
A CARA (S-5DB) „Blu-ray/DVD Surround Receiver” egyedülálló Denon ötlet, ami kiérdemelte a CES 2010-es tervezési és mérnöki innovációs díját. A lekerekített vonalakkal és felületekkel határolt fényes fekete házba prémium HD audio és video minőséget garantáló technológiák épít a gyártó. A 2 forrást és 2 zónát kiszolgáló magas hangminőségű 5×75 W (4Ω, 1kHz, THD 0,7%) teljesítményű 5.1 csatornás surround vevőerősítővel és a BD-Live funkcionalitású Blu-ray illetve a DVD-ket 1080p-re felskálázó lemezlejátszóval a CARA a surround hangzás és a nagyfelbontású video élvezetének egyszerű megoldását kínálja. A mérnökök számos korszerű technológiát átvettek a Denon DVD-A1UD univerzális Blu-ray lejátszóból, ráadásul a CARA az elsők között kínál 1.4-es verziójú HDMI csatlakozást Audio Return csatornával, ami a TV készülék digitális vevőjének hangjelét továbbíthatja az erősítőbe.

Denon_S-5BD.jpg
A CARA intelligens mérőmikrofonos beállító rendszere automatikusan érzékeli a felállított hangsugárzók számát és karakterisztikáját, hogy optimális megszólalást érjen el a szoba adott akusztikai körülményei közepette, akár 2.0/2.1-es akár 5.1-es hangsugárzó rendszert használunk. A készülék a tiszta sztereo lejátszástól a teljes mozi hangzásig minden igényt kielégít. A rendszer ráadásul a front magassági effekt csatornákat előállító Dolby Pro Logic IIz-t is támogatja, és a Blu-ray lemezek Dolby Digital Plus és veszteségnemtes Dolby TrueHD/DTS-HD Master Audio dekódolását is.

A kiemelkedő hangminőséget a CARA-ban a Denon „AL24 Processing” jelfeldolgozó és „Compressed Audio Restorer” tömörített hangvisszaállító technológiái garantálják, amelyek jelentősen javítják a zenei hallgatási élményt. A közvetlen digitális iPod/iPhone jelátvitel a lehető legjobb hangot biztosítja a hordozható zenelejátszókból.

A készülék rendelkezik az Audyssey MultEQ automatikus hangbeállító és szoba kalibráló technológiájával, az Audyssey Dynamic Volume megszabadítja a hallgatókat a TV vagy filmnézés közben tapasztalható zavaró hangerőváltozásoktól, az Audyssey Dynamic EQ pedig bármely hangossági szint mellett tovább fokozza a hallgatás élményét.

A mérnökök elsődleges fontossággal kezelték a csatlakozás kérdését a tervezésekor. A készülék három 1.3-as verziójú HDMI bemenet közül egy az előlapon elérhető, és ugyanitt található egy SD kártyanyílás, valamint a közvetlen digitális iPod/iPhone jelátvitelt biztosító USB port is. Utóbbin át Plug ‘n’ Play azonnal lejátszhatóak az AAC, MP3, WMA, formátumban tárolt digitális zenék illetve JPEG képek. A grafikus kezelőfelület segíti a megfelelő tartalom keresését.

A rezgéscsillapított házba épített, független audio- és videoblokk konstrukciójú, és digitális, a vég- és előerősítő fokozatokat külön-külön tápegységekkel tápláló Denon CARA márciusban kerül az európai piacra 1.999 euro (kb. 540.000 Ft) áron.

Kapcsolódó linkek:

Denon DBP-4010UD: új univerzális Blu-ray lejátszó
Denon: új 2009-es Blu-ray alaplejátszók
Denon DVD-A1UD: júliustól kapható az univerzális Blu-ray lejátszó
HDMI 1.4: Ethernet támogatással és sok más új funkcióval
Denon AVR-4310: az új felsőkategóriás AV vevőerősítő
Denon: három új AV vevőerősítő 2009-re
Dolby: magassági dimenzió a Pro Logic IIz-vel
Exit mobile version