Denon DBP-4010UD: új univerzális Blu-ray lejátszó

1. Oldal

A Denon második univerzális Blu-ray lejátszója, a DBP-4010UD szinte minden ismert műsoros lemezformátumot és írható lemeztípust lejátszik, és persze mindezt 1.999 eurós (kb. 550.000 Ft) prémium kategóriás árához méltó minőségben teszi.
A Denon DBP-4010UD univerzális Blu-ray lejátszó sok mindent kínál a DVD-A1UD csúcslejátszó tudásából. A ma már kihalóban lévő DVD-Audio és SACD sokcsatornás nagyfelbontású zenei lemezeket is lejátssza, de irható CD és DVD lemezekről valamint SD/SDHC memóriakártyáról napjaink kedvelt AVCHD, DivX, MP3, WMA, AAC, WAV JPEG médiafájljait is láthatóvá illetve hallhatóvá teszi az új modell, amely természetesen BONUSVIEW és BD-Live funkcionalitású.

Denon DBP-4010UD.jpg
A DBP-4010UD egy 1.3-as verziójú HDMI kimenetén át a digitális audió jelbizonytalanságtól (jitter) mentesen továbbítható a DENON LINK használatával a gyártó kompatibilis AVR-4810, AVR-4310AV vevőerősítőibe. Ugyanezen kimeneten át „HDMI Source Direct” üzemmódban az éppen lejátszott lemez natív felbontású jele nyerhető ki, ami természetesen a Blu-ray filmek esetén 1080/24p is lehet.

A hagyományos felbontású DVD-ket a lejátszóba épített Silicon Optix REALTA chip 1080p formátumra tudja felkonvertálni a HDMI kimeneten, az Anchor Bay VRS video processzor progresszív képfrissítésre alakítást végez, a képminőséget pedig tovább javítja a 3D digitális zajcsökkentés valamint a „Denon Pixel Image Correction (D.P.I.C.)” görbe vonalakat természetessé korrigáló eljárás. A lejátszó részletes képminőség beállítási lehetőségeket és függőleges képszéthúzás funkciót is biztosít, utóbbit a 2,35:1-es képarányú filmek anamorfikus vetítéséhez lehet használni. Az analóg videokimeneten Analog Devices 12-bit/297MHz-es video D/A konverter alakítja át a jelet.

A lejátszó képes bitfolyam formájában kiadni illetve dekódolni is a tömörítetlen nagyfelbontású Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangformátumokat is. A magas hangminőséget szolgálják a Denon eredeti „Advanced AL24 Processing Multi Channel” technológiája, a „Dynamic Discrete Surround Circuit-HD (DDSC-HD)” nagydinamikájú analóg áramkörei, és a kétcsatornás analóg audiokimenet előtti Burr-Brown PCM1796 24bit/192kHz-es A/D konverter, a maga 123dB-s dinamikatartományával.

Denon DBP-4010UD_csatik.jpg
A DBP-4010UD építési minősége is méltó a prémium kategóriához. Az analóg kimeneti csatlakozók aranyozottak, a készülékház konstrukciója teljesen rezgésálló, a gyártó által kifejlesztett új S.V.H. lemezmeghajtó pedig alacsony súlypontú, minimális vibrációjú, csöndes és pontos. A hat blokkból álló felépítés teljesen elkülönített analóg és digitális video áramkörökkel tökéletes védelmet biztosítanak az elektromos és mágneses zavarás ellen.

Az Európában november végétől fekete és ezüst házzal már kapható DBP-4010UD hazai forgalmazásáról egyelőre nem tudni semmit.

Kapcsolódó linkek:

Denon: új 2009-es Blu-ray alaplejátszók
Denon DVD-A1UD: júliustól kapható az univerzális Blu-ray lejátszó
Denon AVR-4310: az új felsőkategóriás AV vevőerősítő
Denon: három új AV vevőerősítő 2009-re

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .