HaziMozi

Philips: díjnyertesek az OLED907 és OLED937 csúcstévék

A Red Dot Design Award és az iF Design Award 2020 díjakat is elnyerték a Philips OLED907 és OLED937 TV-k, melyek közül az utóbbi B&W hangrendszere a Dolby Atmos hangzáshoz felfelé és oldalra sugárzó hangszórókkal is  rendelkezik.


A Philips év végén megjelenő csúcskategóriájú termékei szokás szerint az évnek ebben a szakaszában gyűjtik be az ezzel foglalkozó szervezetek műszaki- és formatervezési díjait.

A TP Vision közleménye szerint két Philips TV és két audiotermék nyerte el a 2022-es Red Dot Product Design Award elismerést. Az OLED907 és OLED937 csúcstévék pedig megkapták az iF Design Award 2022 díjat is.

Az elnyert díjak  kapcsán az azokról közzétett képek mellett néhány dolgot meg is tudhatunk a hivatalosan csak az év végén bemutatásra kerülő idei Philips csúcs OLED TV-kről.

2022-ben lesz ötödik éve, hogy a hangsugárzókat gyártó brit specialista Bowers & Wilkins javítja a Philips csúcstévék hangját. A Philips OLED907 képernyő alá integrált Bowers & Wilkins hangrendszerét Kvadrat szövet burkolja, és a készülék hátlapjába építik a mélynyomót. A mellékelt kétoldalas távirányító oldalán és hátán a Muirhead bőrborítása a minőségérzetet növeli. A 121, 139 és 164 centis (48, 55 és 65 hüvelykes) készülékek középső alumínium állványa forgatható.

A bejelentés szerint: „A selyemfényű, sötét fémállvány meglepően kis felületű, ami egy láthatatlan hátsó stabilitásrúddal érhető el, s ami a nagyszerű felhasználói élményhez elforgathatóvá teszi a TV-t.”

A csak 195 centis (77 hüvelykes) képernyővel készülő Philips OLED937 Ambilight hangulatvilágítása négyoldalas és állványa egy külön Bowers & Wilkins hangrendszer, amivel a Dolby Atmos hangformátum is megszólaltatható. A sounbar Kvadrat szövetborítása és a távirányító Muirhead bőrborítása ennél a készüléknél is adott.

„2022-re a hangrendszer a felfelé sugárzó Atmos hangsugárzók mellett oldalra sugárzó hangszórókkal is kiegészül, amelyeket ferde fém hangszóró(takaró)lemezek tesznek láthatóvá. A síkfelületben lévő lyukak részletezése a középen látható magassugárzó-hálóra reflektál, ami a Bowers & Wilkins saját hangszórórészletére utal. Az összes fémalkatrész kidolgozása eltávolodik a teljes krómtól, szatén alumíniumbevonattal, hogy könnyen illeszkedjen a modern otthonokba.”

Az iF Desing Award indoklása azt emeli ki, hogy a Philips OLED TV 907 széria formaterve csúcs képminőséget és hangvisszaadást kommunikál és nyújt az integrált Bowers & Wilkins „Engineered Sound Bar” révén, és olyan anyagokat használ, mint az utóbbi borítására szolgáló egyedileg kialakított Kvadrat 100% gyapjú szövet. A szatén alumínium állvány pedig kis helyigénye és forgathatósága révén több elhelyezési lehetőséget biztosít a lakásban. Az TV és hangrendszer egyedülálló megközelítése az európai dizájnminőség megjelenése révén a Philips innovációs ígéretét erősíti.

A Philips OLED TV 937 széria kapcsán az iF Design Award indoklása az egyedi, minimalista TV állványt emeli ki, mely az „ATMOS, oldalra sugárzó és irányított hangsugárzó technológiáról” szól. Ez a technológia láthatóan megjelenik a hangprojektor végein, az ikonikus B&W alumínium hangszórószitán és a center nagyfrekvenciás sugárzón, amelyeket a hangteljesítmény javítása mellett úgy terveztek, hogy vizuálisan is kommunikálják a Bowers & Wilkins minőséget. A Kvadrat egyedi hangszórószövete pedig a csúcstechnológia, a csúcsteljesítmény és a modern otthonokba illeszkedő dizájn egyensúlyát teremti meg.

A Philips korábban megerősítette, hogy a hamarosan megjelenő OLED807 TV-kbe az új, fényesebb és hatékonyabb OLED.EX képernyőket építik. Az OLED907 és az OLED937 készülékekbe is minden bizonnyal ezek a képernyők kerülnek, és műszakilag is sokban hasonlítanak majd az OLED807 TV-kre, így természetesen Android TV platform fut majd rajtuk.

A 2022-es Red Dot Product Design Award elismerést a Philips Fidelio Wireless AV platform Fidelio FB1 „soundbar” hangrendszer, Fidelio FW1 mélynyomó és Fidelio FS1 polc méretű hangsugárzó is megkapták.

A Philips OLED907 és OLED937 készülékekkel és a márka más 2022-es TV-ivel illetve AV termékeivel kapcsolatos további részletek a szeptember 2. és 6. között a nagyközönség számára is újra megnyíló berlini IFA 2022 kiállításon várhatóak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Exit mobile version