Philips: díjnyertesek az OLED907 és OLED937 csúcstévék

A Red Dot Design Award és az iF Design Award 2020 díjakat is elnyerték a Philips OLED907 és OLED937 TV-k, melyek közül az utóbbi B&W hangrendszere a Dolby Atmos hangzáshoz felfelé és oldalra sugárzó hangszórókkal is  rendelkezik.


A Philips év végén megjelenő csúcskategóriájú termékei szokás szerint az évnek ebben a szakaszában gyűjtik be az ezzel foglalkozó szervezetek műszaki- és formatervezési díjait.

Philips OLED937 OLED907 iF RedDot

A TP Vision közleménye szerint két Philips TV és két audiotermék nyerte el a 2022-es Red Dot Product Design Award elismerést. Az OLED907 és OLED937 csúcstévék pedig megkapták az iF Design Award 2022 díjat is.

Philups OLED937-OLED907

Az elnyert díjak  kapcsán az azokról közzétett képek mellett néhány dolgot meg is tudhatunk a hivatalosan csak az év végén bemutatásra kerülő idei Philips csúcs OLED TV-kről.

Philips-OLED907_hátul-oldalt

2022-ben lesz ötödik éve, hogy a hangsugárzókat gyártó brit specialista Bowers & Wilkins javítja a Philips csúcstévék hangját. A Philips OLED907 képernyő alá integrált Bowers & Wilkins hangrendszerét Kvadrat szövet burkolja, és a készülék hátlapjába építik a mélynyomót. A mellékelt kétoldalas távirányító oldalán és hátán a Muirhead bőrborítása a minőségérzetet növeli. A 121, 139 és 164 centis (48, 55 és 65 hüvelykes) készülékek középső alumínium állványa forgatható.

A bejelentés szerint: „A selyemfényű, sötét fémállvány meglepően kis felületű, ami egy láthatatlan hátsó stabilitásrúddal érhető el, s ami a nagyszerű felhasználói élményhez elforgathatóvá teszi a TV-t.”

Philips-OLED937_hátul-oldalt

A csak 195 centis (77 hüvelykes) képernyővel készülő Philips OLED937 Ambilight hangulatvilágítása négyoldalas és állványa egy külön Bowers & Wilkins hangrendszer, amivel a Dolby Atmos hangformátum is megszólaltatható. A sounbar Kvadrat szövetborítása és a távirányító Muirhead bőrborítása ennél a készüléknél is adott.

„2022-re a hangrendszer a felfelé sugárzó Atmos hangsugárzók mellett oldalra sugárzó hangszórókkal is kiegészül, amelyeket ferde fém hangszóró(takaró)lemezek tesznek láthatóvá. A síkfelületben lévő lyukak részletezése a középen látható magassugárzó-hálóra reflektál, ami a Bowers & Wilkins saját hangszórórészletére utal. Az összes fémalkatrész kidolgozása eltávolodik a teljes krómtól, szatén alumíniumbevonattal, hogy könnyen illeszkedjen a modern otthonokba.”

Philips OLED907_B&W

Az iF Desing Award indoklása azt emeli ki, hogy a Philips OLED TV 907 széria formaterve csúcs képminőséget és hangvisszaadást kommunikál és nyújt az integrált Bowers & Wilkins „Engineered Sound Bar” révén, és olyan anyagokat használ, mint az utóbbi borítására szolgáló egyedileg kialakított Kvadrat 100% gyapjú szövet. A szatén alumínium állvány pedig kis helyigénye és forgathatósága révén több elhelyezési lehetőséget biztosít a lakásban. Az TV és hangrendszer egyedülálló megközelítése az európai dizájnminőség megjelenése révén a Philips innovációs ígéretét erősíti.

Philips OLED937_B&W

A Philips OLED TV 937 széria kapcsán az iF Design Award indoklása az egyedi, minimalista TV állványt emeli ki, mely az „ATMOS, oldalra sugárzó és irányított hangsugárzó technológiáról” szól. Ez a technológia láthatóan megjelenik a hangprojektor végein, az ikonikus B&W alumínium hangszórószitán és a center nagyfrekvenciás sugárzón, amelyeket a hangteljesítmény javítása mellett úgy terveztek, hogy vizuálisan is kommunikálják a Bowers & Wilkins minőséget. A Kvadrat egyedi hangszórószövete pedig a csúcstechnológia, a csúcsteljesítmény és a modern otthonokba illeszkedő dizájn egyensúlyát teremti meg.

A Philips korábban megerősítette, hogy a hamarosan megjelenő OLED807 TV-kbe az új, fényesebb és hatékonyabb OLED.EX képernyőket építik. Az OLED907 és az OLED937 készülékekbe is minden bizonnyal ezek a képernyők kerülnek, és műszakilag is sokban hasonlítanak majd az OLED807 TV-kre, így természetesen Android TV platform fut majd rajtuk.

A 2022-es Red Dot Product Design Award elismerést a Philips Fidelio Wireless AV platform Fidelio FB1 „soundbar” hangrendszer, Fidelio FW1 mélynyomó és Fidelio FS1 polc méretű hangsugárzó is megkapták.

A Philips OLED907 és OLED937 készülékekkel és a márka más 2022-es TV-ivel illetve AV termékeivel kapcsolatos további részletek a szeptember 2. és 6. között a nagyközönség számára is újra megnyíló berlini IFA 2022 kiállításon várhatóak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .