Philips: az új Fidelio Wireless AV platform hangsugárzóiról

A DTS Play-Fi technológián alapuló moduláris Philips Fidelio Wireless AV platform hangsugárzóiból vezeték-nélküli sokcsatornás TV hang és többszobás hangrendszer állítható össze.


A tavaly megjelent Philips Fidelio hangprojektorok és vezeték-nélküli hangsugárzók elsőként már alkalmazták a DTS Play-Fi technológiát, ami egy applikációval vezérelt nagy-felbontású vezeték-nélküli többszobás audioplatform kompatibilis TV-k, mobileszközök, hangprojektorok és hangsugárzók közötti egyszerű és zavartalan kapcsolat és streaming kiépítésére. Kifejezetten a TV-k térhangzással való kiegészítésére szolgál a DTS Play-Fi Home Theater. Ez utóbbi kompatibilitást biztosítják a Philips idei OLED TV-i, MiniLED LCD TV-i és középkategóriás LCD TV-i is.

Philips Fidelio_FB1-Lifestlyle

A fenti technológián alapul a TP Vision által bejelentett 2022-ben megjelenő Philips Fidelio Wireless AV platform is. A Philips először három az új Fidelio „fókuszú” AV platformhoz tartozó terméket mutat be, amelyekhez 2022 folyamán továbbiak csatlakoznak majd. Az új széria része a Fidelio FB1 vezeték-nélküli „soundbar” hangrendszer, a Fidelio FW1 vezeték-nélküli mélynyomó és a Fidelio FS1 polc méretű vezeték-nélküli hangsugárzó, amelyek forgalmazása 2022 második felében indul.

Az új Fidelio termékcsalád „intelligens” ökoszisztémaként működik, ahol minden hangsugárzó képes „felismerni”, ha egy másikhoz csatlakozik, legyen szó az FB1 hangrendszer FW1 mélynyomóval, vagy hátsó csatornaként FS1 hangsugárzókkal való kiegészítéséről, vagy két FS1 sztereó párként való használatáról. A termékek minden esetben automatikusan beállnak a lehető legjobb akusztikus teljesítmény biztosítására.

Philips Fidelio FB1 soundbar

A Fidelio FB1 egy a korszerű TV-khez tervezett 7.1.2 konfigurációjú hangprojektor („soundbar”) 15 beépített hangszóróval és 310 W (RMS) teljesítménnyel. A független rekeszekre osztott Bal/Center/Jobb hangszekciók minimálisra csökkentik az áthallást és kiemelkedő felbontást/tisztaságot biztosítanak. A Bal/Center/Jobb csatornák mindegyikét a klasszikus D’Appolito elrendezésnek megfelelően egy-egy nagyfrekvenciás sugárzó és annak két oldalán elhelyezett középtartományú hangszórópár szólaltatja meg. A hangprojektor két végébe szerelt oldalra sugárzó hangszórók kiterjesztett oldalsó térhangzást keltenek, a tetején elhelyezett két felfelé sugárzó hangszóró pedig a Dolby Atmos magassági hangokat állítja elő. A két mélyhangszórót tartalmazó dedikált basszusház a hangprojektor két oldalán helyezkedik el. A sajtóközlemény ugyan nem említi, de más források szerint a Fidelio FB1 támogatja a DTS:X hangformátumot is.

A Fidelio kiváló minőségű kivitelének része a soundbar lekerekített pereme körüli Muirhead bőrborítás és egy akusztikailag transzparens fémháló, amivel a hangprojektor tökéletesen illeszkedik a Philips prémium TV-khez.

Philips Fidelio FW1 subwoofer

A Fidelio FW1 vezeték-nélküli mélynyomó egy lefelé sugárzó 20 centis (8”) mélyhangszóróval, két oldalsó nagyméretű passzívsugárzóval és egy 200 W (RMS) teljesítményű erősítővel állítja elő a mély, gyors és részletes basszusokat, filmekhez és zenéhez egyaránt.

A Muirhead bőr- és fafelületek, valamint a csiszolt alumínium tető kiváló minőségű, kifinomult megjelenést és érzetet kölcsönöz az FW1-nek.

Philips Fidelio FS1

Az FS1 vezeték-nélküli polc hangsugárzó sokoldalú, három-utas, rugalmas kialakításával akár önállóan vagy sztereópárban, akár szatellit hangsugárzóként is használható egy 7.1.4-es konfigurációjú hangrendszerben az FB1 hangrendszerrel és FW1 mélynyomóval együtt. A konstrukció része egy előre sugárzó nagyfrekvenciás sugárzó, egy ferdén felfelé sugárzó középtartományú hangszóró és egy lefelé sugárzó mélyhangszóró, amelyeket a ház külön erre a célra kialakított rekeszeibe építik. A basszusteljesítményt tovább erősíti a két passzívsugárzó. A 60W (RMS) teljesítmény lehetővé teszi, hogy az FS1 közepes és nagyobb méretű helyiségekben is jól teljesítsen.

Philips Fidelio FS1 Lifestlyle

Az FS1 prémium kivitelének is része a Muirhead bőr és fém. Az egyedülálló és magával ragadó AV élményhez az FS1-be épített LED fények is hozzájárulnak, amelyek a Philips Ambilight TV-kkel együttműködve és azokkal szinkronban terjesztik ki hangulatvilágítást az egész helyiségre.

A Philips Fidelio Wireless AV platform FB1, FW1 és FS1 hangsugárzók tehát 2022 második felében kerülnek piacra, de egyelőre nem ismert árakon.

Philips Fidelio Wireless AV-platform elemeinek főbb jellemzői:
Fidelio FB1 (TAFB1/10) soundbar

 • 7.1.2 csatornás konfiguráció
 • Dolby Atmos és DTS:X támogatás
 • 15 hangszóró
 • 310 Watt RMS összteljesítmény
 • 3 (bal/center/jobb) hangszekció
 • 3 front hangszórócsatorna egyenként 2-2 középtartományú és nagyfrekvenciás sugárzóval
 • egy-egy oldalra sugárzó
 • 2 felfelé sugárzó hangszóró a Dolby Atmos magassági hangokhoz
 • 2 basszus hangszóró
Fidelio FW1 (TAFW1/10) mélynyomó

 • 20 centis (8”) membránátmérőjű mélyhangszóró
 • 2 oldalsó passzívsugárzó
 • 200 Watt RMS
Fidelio FS1 (TAFS1/10) szatellit hangsugárzó

 • Bluetooth a DTS Play-Fi mellett
 • előlapi magas-sugárzó
 • ferdén felfelé sugárzó középtartományú hangszóró
 • lefelé sugárzó mélyhangszóró
 • 2 passzívsugárzóval támogatott basszusreprodukció
 • 60 Watt RMS
 • Philips Ambilight TV-kkel is párosíthatók LED-ekkel

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .