HaziMozi

A Samsung és az LG is kvantumpötty TV gyártására készül

1. Oldal

A Samsung LCD „QDOT” TV piacra vitelét tervezi és az LG is készül bemutatni kvantumpötty technológiájú TV-jét, amelyek szélesebb színtartományú kép megjelenítésére alkalmasak.
A Samsung még az IFA 2014 kiállításra időzítve tervezte bemutatni első LCD TV-jét kvantumpötty technológiával. A prototípus aztán nem jelent meg Brerlinben, de úgy tűnik a Samsung komolyan készül a kvantumpötty technológiát alkalmazó LCD TV-k piacra vitelére, mert az Amerikai Egyesült Államokban a koreai cég már bejegyeztette a „QDOT” rövidítést, mint márkajegyet.

Nanosys_QDEF.jpg

A Samsung Display tehát minden bizonnyal kifejlesztette már azt a kvantumpötty háttérvilágítással rendelkező LCD képernyőt, amiket TV készülékekbe lehet szerelni. Azt nem tudni, hogy ez a háttérvilágítás a QD Vision Color IQ optikai alkatrészeire épül-e.

Az elfogadható áru OLED TV-k tömeggyártására egyelőre képtelen Samsung a szokványos LCD TV-knél jobb képi élményét nyújtó QDOT TV-kkel kíván versenyre kelni az LG OLED TV-ivel szemben. A Samsung azt állítja, hogy a QDOT TV-k hasonlóan széles színskálát képesek előállítani, mint az OLED TV-k. Iparági bennfentesek úgy vélik, hogy a Samsung hamarosan megkezdi a QDOT LCD TV-k tömeggyártását, néhányan úgy vélik, hogy talán saját kvantumpötty technológiát fejleszt.

Mivel kvantumpötty technológia az LCD TV-k fejlődésnek egy újabb lépcsője, ezért az LG is fejleszti már az ilyen képernyőt leányvállalatánál, az LG Display-nél. Az LG ugyanakkor elsősorban az OLED TV-k gyártásában meglévő előnyét igyekszik megőrizni, és azzal kecsegtet, hogy azok előállítása három év múlva már olcsóbb lehet az LCD TV-kénél.

Kapcsolódó linkek:

LG: az OLED TV három év múlva már olcsóbb lehet az LCD TV-nél
TCL kvantumpötty technológiájú 4K Ultra HD TV az IFA-n
QD Vision kvantumpötty technológia további TV-kben
Szakmai szervezet által díjazott képernyők és technológiák
Sony: kvantumpöttyök adják a TRILUMINOS TV-k színeit
Kész az első 10 centis színes kvantumpötty képernyő
Nanosys kvantumpötty filmmel szélesebb színskálájú LCD-k
Új fejlesztésű képernyő kvantumpötty azaz QLED-ekkel
Exit mobile version