Új fejlesztésű képernyő kvantumpötty azaz QLED-ekkel

1. Oldal

A QD Vision Inc. és az LG Display egy igen hatékony és nagyteljesítményű aktív mátrix képernyő közös fejlesztésébe kezdenek, amely a nanotechnológiát alkalmazó elektrolumineszcens kvantumpötty LED-eken (QLED) alapul.


A még a múlthónap végén bejelentett megállapodással a QD Vision Inc. és az LG Display egy olyan képernyő megalkotását tűzték ki célul, amely sokkal kevesebb energiát igényel, mint a jelenlegiek, miközben azoknál fényesebb és gazdagabb színeket állít elő.

Az áttörést ígérő termék a QD Vision szabadalmaztatott „kvantumpötty” LED-ek egy vékony filmjét alkalmazza majd a közvetlenül nézhető aktív mátrix képernyő létrehozásához. A jobb energiahatékonyság és színek mellett az új technológia a teljes képernyő gyártási folyamatát jelentősen egyszerűsítve annak előállítási költségét is várhatóan csökkenti.

QLED.jpg
A kvantumpötty fénykibocsátó diódák (QLED-ek) képernyők előállítására és világítási célra tökéletes megoldást kínáló technológiája jelenleg fejlesztés alatt áll. Tulajdonképpen ez egy nyomtatható vékonyréteg technológia az elektrolumineszcens QLED eszközök előállítására, amely eszközök elektromos gerjesztésre nagyon pontosan meghatározható hullámhosszú fényt bocsátanak ki. A QLED-ek lényegét az elektrolumineszcens kolloid kvantumpöttyök adják. Ezek a nanotechnológiai anyagok a szervetlen félvezető LED-ekre jellemzően kisfeszültséggel, egyedileg beállítható spektrumú, telített, stabil színű fényt emittálnak, és előállításuk során a polimerek feldolgozási megoldásait lehet alkalmazni.

A technológiával tehát rendkívüli színű, hatékonyságú és stabilitású elektrolumineszcens képernyők előállítása válhat lehetővé, de egyelőre nem tudni mikor lesz látható az első ilyen display.

Kapcsolódó linkek:

Nyomtatással készült 48 centis OLED TV a Samsungtól
OLED: új olcsóbb elektronika segítheti a tömeggyártást
LG OLED TV 79 centis képátlóval a 2010-es IFA-n
OLED: új alkalmasabb meghajtású OLED panel a Sonytól
OLED: olcsóbb panelt ígér a DuPont új nyomtató technikája
Az OLED-nél hatékonyabb az OLET
OLED: a gyártás költségét csökkentő új nyomtató technológia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .