TCL kvantumpötty technológiájú 4K Ultra HD TV az IFA-n

1. Oldal

A kínai TCL által az IFA 2014 kiállításon bemutatott 140 centis (55 inch) 4K Ultra HD TV a QD Vision Color IQ™ technológiájával 100%-os NTSC színskálát produkál.


A korábban kizárólag a Sony BRAVIA TRILUMINOS TV-kben használt QD Vision Color IQ kvantumpötty technológia ma már minden tévégyártó számára hozzáférhető. A világ harmadik tévégyártójaként Európában is terjeszkedő kínai TCL is ezt alkalmazza a múlt heti IFA 2014 kiállításon bemutatott 140 centis (55 inch 4K Ultra HD TV-jében.

TCL_kvantumpotty.jpg
Az innovatív QD Vision Color IQ nanokristály technológia lehetővé teszi, hogy az LCD képernyők az eddigi 60-70% helyett 100%-os NTSC színskálát tudjanak előállítani. Erre az ad módot, hogy a tisztán kék LED által megvilágított kvantumpöttyök pontos hullámhosszú vörös és zöld összetevőket keltve összességében szélesebb színtartományú és az LCD TV részpixelei számára pontosabban szűrhető fényt állítanak elő.

A TCL és a QD Vision szerint, a hasonlóan széles színskálát produkáló OLED TV-khez képest harmadannyiba kerülő kvantumpötty technológiát alkalmazó LED LCD TV-k először Kínában lesznek kaphatóak, de aztán világszerte piacra kerülnek.

Kapcsolódó linkek:

A kínai TCL Európában is TV piaci terjeszkedésre készül
QD Vision kvantumpötty technológia további TV-kben
TCL: 4K Ultra HD TV-k olcsóbban
Szakmai szervezet által díjazott képernyők és technológiák
Sony: kvantumpöttyök adják a TRILUMINOS TV-k színeit
Kész az első 10 centis színes kvantumpötty képernyő
Új fejlesztésű képernyő kvantumpötty azaz QLED-ekkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .