Nanosys kvantumpötty filmmel szélesebb színskálájú LCD-k

1. Oldal

A Nanosys Quantum Dot Enhancement Film (QDEF) technológiájának alkalmazásával mintegy háromszorosára növelhető a fehér LED megvilágítású LCD képernyők színtartománya, a költségek és a méret növekedése vagy a fényerő csökkenése nélkül.
A kaliforniai Nanosys, Inc. által a SID 2011 kiállításon egy átépített iPad-en már be is mutatott QDEF az első kvantumpötty technológia, ami a nagyképernyős TV-kig bármilyen méretű képernyőhöz illeszkedő optikai filmként áll a gyártók rendelkezésre. A film jóvoltából a képernyő a látható színek több mint 60 százalékát képes visszaadni, szemben a jelenlegi képernyők által nyújtott 20-35 százalékkal.

Nanosys_QDEF.jpg
A QDEF mindezt úgy éri el, hogy a Nanosys szabadalmaztatott kvantumpötty anyagát eloszlatják egy polimer mátrixban és megkötik egy optikai film felületén. Egy nagy energiahatékonyságú kék LED fényével megvilágítva ez a fejlett technológiájú anyag példátlanul széles színskálával rendelkező fehér fényt bocsát ki, ami a képernyő háttérvilágítására használható. Ennek eredményeként lesznek jobbak a képernyő színei, sőt a gyártó szerint az energiafogyasztás is kedvezőbb lehet, mintha fehér LED-eket használnának.

A képernyőgyártók könnyedén integrálhatják a gyártási folyamatra kész QDEF filmet jelenlegi gyártási eljárásukba, mert az nem igényli a gyártósor átalakítását.

Kapcsolódó linkek:

Kész az első 10 centis színes kvantumpötty képernyő
LG: új 3D LCD TV-k nanotechnológiai LED megvilágítással
Új fejlesztésű képernyő kvantumpötty azaz QLED-ekkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .