A Sky Digital bővíti szélesvásznú, Dolby Digital 5.1-es hangú műsorsugárzását.

1. Oldal

A Sky Digital műholdas, fizetős TV filmeket vetítő csatornáin, június 3-tól már szinte csak szélesvásznú, Dolby Digital 5.1-es filmek lesznek láthatóak.
A Sky Digital digitális műholdas, fizetős TV filmeket sugárzó Sky Movie csatornái valamint Sky One és Sky One Mix programjai június 3-tól 16:9-es képformátumú adások sugárzására is képesek lesznek. Az igazán „nagy durranás” a dologban, hogy a Sky Movie hozzávetőleg 280 szélesvásznú filmet készül bemutatni, nagyjából havonta húszat. A júniusi szélesvásznú premierfilmek között többek között láthatóak lesznek a Molen Rouge és az eredeti Majmok bolygója is.

A szerencsés brit házi-mozi szerelmesek annak is örülhetnek, hogy az említett időponttól a Sky Movie Premier 1, 2 és 3 programjain vetítésre kerülő filmekhez Dolby Digital 5.1 hangot sugároznak az égből. Az ezen csatornákon látható nagyjából havi 130 különböző filmmel az eddigieknél sokkal több 5.1-es anyagot lőnek majd műholdra a házi-mozi rendszerrel és a szükséges 5.1-es digitális kimenetű Sky+ vevőegységgel rendelkező nézők számára.

A Sky One és Sky One Mix tekintetében még csak az biztos, hogy ezek is fognak szélesvásznú műsorokat sugározni, de pontosan nem tudni mikortól.

Kár, hogy ezen programok magyarországi vétele törvényesen nem lehetséges, de még sajnálatosabb, hogy az egyetlen magyarországi, az égből is fogható fizetős filmcsatorna belátható időn belül nem lesz képes hasonló színvonalat nyújtani. Ennek oka részben műszaki eredetű (melyet persze némi anyagi ráfordítással meg lehetne szüntetni), de a nagyobb problémát a még mindig igen csekélyszámú 5.1-es magyarnyelvű szinkronhangú film jelenti. Az HBO vagy más stúdiók által szinkronizált és sugárzott filmek, az átvett licenc nemzetközi hangjának 5.1-es diszkrét hangú változatának hiányában jó, ha Dolby Surround hanggal rendelkeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .