Kaleidescape Cinema One: házi-mozi filmtároló-lejátszó

1. Oldal

A Kaleidescape az ISE 2014 kiállításon bemutatta médiaszerver kínálatát közte a házi-mozi tömegpiacra szánt belépő Cinema One modellt, amihez valamikor Európa szerte elérhető lesz a gyártó online filmtára.
A Kaleidescape Cinema One egy CD-, DVD- és Blu-Ray lejátszót és egy 4TB kapacitású merevlemezes tárolót kombinál egy készülékbe, és hozzáférést biztosít a Kaleidescape Store online filmtárához is, amiről Blu-ray minőségű (1080/24p videó, Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hang, bónusz tartalmak) filmek és TV-s tartalmak tölthetőek le. A készülék 600 DVD vagy 100 Blu-ray minőségű filmet képes tárolni és lejátszani filmelőzetesek, lemezmenük, hirdetések vagy más felesleges a mozi élvezetét megelőző macera nélkül.

Kaleidescape_Cinema_ One.jpg
A Cinema One merevlemezére felmásolhatóak a már megvásárolt DVD és Blu-ray lemezek, de elég kellemetlen, hogy a Blu-ray szabvány nem engedi meg a tárolt másolat lejátszását a lemez készülékbe való behelyezése nélkül. A készülékben lévő merevlemez nem bővíthető, de egy második Cinema One készülékhez kapcsolódva megduplázódik a tárolási kapacitás, és lehetővé válik a két egység kombinált filmtárának megtekintését egy második TV-vel vagy vetítővel is. A Cinema One hátlapján HDMI, koaxiális digitális és sztereo analóg audió kimeneteket találunk.

Az otthoni hálózathoz Etherneten illetve a mellékelt USB-s Wi-Fi adapterrel kapcsolódó készülék szinte minden ismert házi automatizálási rendszerrel kommunikál, és a mellékelt távirányító mellett praktikusan egy iPad alkalmazással is vezérelhető. Ez utóbbi a felhasználó igényei szerint testreszabott kezelőfelületen nyújt áttekintést a saját filmtár tartalmáról, tetszőleges számú kritérium (például műfaj, színész, rendező) szerinti teljes keresést, és a kedvenc jelenetek vagy dalok kiválasztását biztosítva. Mindehhez a cég „Movie Guide” adatbázisa biztosít borítóképeket és forgatókönyv kivonatokat.

Az elsősorban rendszerintegrátorokon keresztül értékesített Kaleidescape Cinema One csak a márka többi rendszeréhez képest mondható olcsónak, mert ára az Egyesült Királyságban 3.295 font (kb. 1,24 millió Ft). A gyártó weboldalán hazai forgalmazó is szerepel, de annak weboldalán nem találtam árakat.

A Cinema One európai használói számára kérdéses a Kaleidescape Store online filmtárhoz való hozzáférés. Erre egyelőre csak az Egyesült Királyságban elő ügyfeleknek van lehetősége, de a gyártó azt ígéri, hogy valamikor a közeljövőben Európa többi részén is „eljön” ennek ideje.

Kapcsolódó linkek:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .