Kapható az LG DVD rekordere, az RH4820

1. Oldal

Az LG is beszáll a DVD rekorderek piacán zajló versenybe, méghozzá mindjárt egy merevlemezes rögzítővel, memóriakártya olvasóval és progresszív képfrissítés kimenettel rendelkező készüléket vet be.
Az RH48201843 az LG első idehaza kapható DVD rekordere 249.990 forintos javasolt fogyasztói árával valószínűleg a piac kedvence lesz főleg, hogy – teljesen érthetetlen módon – hiánycikk nálunk a HDD-s DVD rekorder.

A készülék szinte mindent tud, amire a ma kapható merevlemezes DVD rekorderek képesek. A merevlemez kapacitása 80 Gigabájt, amire szabvány DVD-Video (SQ) minőségben kb. 40, de a VHS-nél még mindig jobb minőségű (LQ) módban is akár 80 óra felvétel készíthető. Az archiváláshoz és/vagy más DVD-n is lejátszható lemez előállításához DVD-R vagy DVD-RW lemezformátum írható (az utóbbin Video Recording formátum szerint is). A lejátszható formátumok tekintetében is szinte mindent tud az RH48201843. A PAL és NTSC DVD-Video lemezek mellett lejátssza a DVD-R/RW, a DVD+R/RW, a VCD és SVCD valamint a CD, CD-R/RW lemezeket is ez utóbbiakon az MP3 tömörített hangfájlokat is.

LG RH4820
A merevlemezre természetesen lejátszás közben párhuzamosan felvétel készíthető, és így lehetséges a „Time shifting” funkció, vagyis az élő adás felvétele közben, időben eltolva nézhetjük a már lezajlott eseményeket. A filmek, videók sokasága mellett egész hangtárat és képtárat hozhatunk létre a merevlemezen, mert MP3 és JPEG fájlokat másolhatunk rá CD-ről vagy memóriakártyáról, sőt ezeket az állományokat a HDD-ről vagy CD-ről a memóriakártyára is rögzíthetjük. A memóriakártyákat (Memory Stick, SD Card, Multi Media Card) PCMCIA nyílás fogadja. És magától értetődően a merevlemezen szerkesztett műsor egy gombnyomásra akár nagysebességgel DVD-re másolható.

A HDD-re vagy DVD-re készülő felvétel forrása lehet a havi 7 esemény programozását lehetővé tevő UHF/VHF kábelcsatornás tuner, valamint a négy AV bemenet valamelyike. Ezekből egy S-Video bemenettel teljessé tett az előlapon, három a hátlapon található. A három hátlapi AV bemenet közül kettő SCART, melyek egyike műhold/kábelvevő (Decoder), a másik a TV csatlakoztatására szolgál. A SCART kimenet mellett S-Video és progresszív képfrissítésű komponens videó kimenet is van, csakúgy mint optikai és koaxiális digitális audió kimenet. A digitális videokamera csatlakoztatására szolgáló IEEE1394 (DV) bemenetet is kínál a készülék, mégpedig szintén az előlapon.

A videofelvétel MPEG2, a sztereó audio Dolby Digital tömörített formátumban történik, a képminőséget a 10-bites/27 MHz-es videó D/A konverter, az hangot a 24-bites/96 Khz-es audió D/A átalakító határozzák meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .