Netflix: nem elérhető december 1. után régebbi TV-ken és más készülékeken

A Netflix „technikai korlátok” miatt december 1. után nem lesz elérhető számos 2012. előtti TV-n, Blu-ray lejátszón és más AV készüléken, de ez európai készülékeket nemigen érint.


A Netflix bejelentése szerint még december 1-je előtt az alábbi hibaüzenet jelenik meg angolul azokon a készülékeken, amelyeken a jelzett dátum után már nem lesz elérhető a szolgáltatás:

„Technikai korlátok miatt a Netflix 2019. december 1-je után már nem lesz elérhető ezen a készüléken. Az alkalmas készülékek listájáért látogasson a netflix.com/compatibledevices weboldalra.”

A Netflix támogatást december 1-je után elvesztő készülékek 2012. előtti TV-k, Blu-ray lejátszók és más AV készülékek. Mivel a Netflix 2012-ben kezdett el terjeszkedni Európában, ezért a változás nem sok európai terméket érinthet, de a Philips néhány Blu-ray lejátszója köztük lehet.

A készülékgyártók közül a Sony részletes listát tett közzé az érintett 2011. és 2009. közötti TV-kről, Blu-ray lejátszókról és más AV készülékről. A Samsung csak annyit közöl, hogy néhány régebbi okos TV-jét érinti a változás és a Netflix sok más eszközön nézhető. A Toshiba is listát közöl azokról a Blu-ray lejátszókról, melyekről eltűnik Netflix app. Ezeken kívül a 2012. előtti Roku eszközökről és bizonyos Vizió TV-kről tudható, hogy nem lesz velük elérhető a Netflix. A szóban forgó készülékek az USA-ban és Kanadában kerültek forgalomba.

2019 októbere óta a Netflix már megköveteli az iOS eszközöktől a 12.0 vagy későbbi, az Android készülékektől a 8.0 vagy későbbi verzió futtatását.

A régebbi játékkonzolok, mint a PlayStation 3 és az Xbox 360 továbbra is elérik majd a Netflix tartalmakat, a Nintendo Wii viszont más okból már 2019 eleje óta nem képes erre.

Hogy a régebbi készülékek miért veszítik el Netflix támogatásukat pont a versenytárs Apple, Disney és más tartalomszolgáltatások megjelenésével, azt csak találgathatjuk. Lehet, hogy rövidesen megváltozik és korszerűsödik a Netflix kezelőfelülete és funkcionalitása?

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .