Pixel Plus™ a Philips plazma TV-iben is.

1. Oldal

A Philips csúcs TV készülékein kívül a rövidesen nálunk is kapható új plazma TV-kbe is beépíti a képfelbontást javító Pixel Plus technológiát.

A tavaly EISA díjjal jutalmazott 32PW9527467 hagyományos képcsöves TV-ben is alkalmazott Pixel Plus technológia rövidesen a Philips új plazma TV-iben is meghatározó szerepet fog játszani a képminőség további javításában.

A három új szuper-vékony (9 cm) plazma modell, a 32, 37, és 42PF9965 lesz az első azon készülékek közül, melyekbe már a Pixel Plus technológia továbbfejlesztett, Movie Plus rendszert is tartalmazó változata beépül.

cikk_480.jpg
Maga a Pixel Plus technológia egy fejlett digitális képfeldolgozó eljárás, mely a plazmák esetében a TV adás jel vagy még inkább a PAL DVD-Video jel 576 soros és soronkénti 720 pixel sajátfelbontásából kiindulva 1024×1024-es képet állít elő, javítva annak élességét, mélységét és definiáltságát, mely így közelít a nagyfelbontású kép minőségéhez.

A továbbfejlesztett Pixel Plus újdonsága a Movie Plus technológia, melyet a filmek gyorsan mozgó akciójeleneteihez fejlesztettek ki. A Movie Plus érzékeli az „elmosódottság jellegű képzajt”, mely esetenként a gyorsan mozgó képsorok kulcsterületein vagy központi alakjain látható. Az új technológia a képkocka kulcs részeire koncentrálva ideiglegesen beállítja annak élességét, miközben csökkenti a digitális mozgáskompenzációt (Digital Natural Motion), ezáltal a Pixe Plus képminőségének feláldozása nélkül szünteti meg az elmosódottság mellékhatását.

A Digital Natural Motion kulcsszerepet játszik a Pixel Plus rendszer által nyújtott képminőség-javításban. Ez az eljárás folyamatosan figyeli és előrevetíti a képen mozgásban lévő objektum útját, és interpolálással, további képinformáció hozzáadásával teszi egyenletessé és élessé az ábrázolást és az átmenetet. Működésének köszönhetően a Philips rendszere egyidejűleg kombinálja a felbontás-javítást és a mozgó képek „remegésmentesítésének” technológiáit.

A Pixel Plus, a Movie Plus, és a Digital Natural Motion mellett a Philips az Active Control és Digital Crystal Clear képjavító eljárásait is feljavította. Az Active Control rendszer új, javított változata mostantól automatikusan és függetlenül állítja és tartja fenn az optimális képminőséget minden egyes képforráshoz. Két további beállítási paraméter, a Motion és Tint járul hozzá a még tökéletesebb képbeállításhoz. Végezetül a Digital Crystal Clear mostantól 10 bites jelfeldolgozást alkalmaz, 30 százalékkal növelve a kontrasztot, a természetes színeket és képrészleteket.

A legújabb 32, 37 és 42 hüvelykes (81, 94 és 107 centis) AliS nagyfelbontású plazma panelek a 160 fokos látószög minden pontjáról nagyfényerejű, remegésmentes képet biztosítanak szokásos megvilágítási körülmények közepette. A 32PF9965 felbontása 1024×852, míg a 37 és 42PF9965 1024×1024-es felbontással dicsekedhet.

Az új modellek hangja a beépített négy hangszórónak és a 30 Watt RMS teljesítménynek köszönhetően illik a kivételes képhez.

Az új Pixel Plus plazma sorozat folytatja a Philips „E-Boksz” koncepcióját. Ez az önálló egység rejti a TV vételhez és az egyéb szórakoztatóelektronikai berendezések rendszerbe illesztéséhez szükséges elektronikát és csatlakozókat. A DVD-lejátszó/felvevő, AV erősítő, digitális set top box és mások 4 db SCART (2 RGB-s), komponens video (YUV), S-Video, kompozit video és VGA (analóg számítógép RGB) csatlakozókon keresztül kapcsolódnak az E-boksz-hoz, míg az maga csak egy vezetékkel van összekötve a plazma kijelzővel.

A Cinemalink a plug and play összedugás és az egy távirányító valamint a TV menü használatával segíti az integrált házi-mozi rendszer teljes összeállítását.

Az 1200 oldalas Hypertextes teletext, a két teljes kép megjelenítés vagy a nyolc mozaik kép funkciók már csak hab a tortán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .