Sony HT-S400: belépő hangprojektor vezeték-nélküli mélynyomóval

A Sony HT-S400 2.1 hangcsatornás soundbar és vezeték-nélküli mélynyomója virtuális térhangzást, tiszta beszédhangot és gazdagabb zene megszólaltatást ígér.


Akik síkpaneles TV-jük ugyancsak „lapos” hangjánál jobbat szeretnének, azoknak kínál megfizethető megoldást a soundbar és vezeték-nélküli mélynyomó párosából álló Sony HT-S400 2.1 csatornás hangrendszer.

Sony HT-S400 soundbar és mélynyomó

A HT-S400 a többcsatornás hangformátumok közül csak a Dolby Digital dekódolására alkalmas, de az ilyen hangsávú filmek és más műsorok valamint a sztereo (például LPCM) zenék hangját is képes két hangszóróján virtuális körülölelő térhangzással megszólaltatni a márka saját S-Force PRO Front Surround digitális hangtérfeldolgozó technológiájával.

A soundbar már azzal messze felülmúlja a legtöbb TV hangrendszerét, hogy előre a nézők felé sugározza a hangot a két X-Balanced Speaker hangszóró, amelyek egyedi négyszögalakjukkal maximális membránfelületen, s így kisebb membránkitéréssel és torzítással képesek ugyanolyan hangnyomást előállítani. A vezeték-nélküli mélynyomó 16 centis hangszórójával és 130W-os erősítőjével a gazdagabb basszusokat biztosítja.

Sony HT-S400 X-Balanced hangszóró

A tiszta hang minősége szempontjából fontos függőleges amplitúdószimmetriát javítja az úgynevezett Separated Notch Edge, azaz külön rovátkolt külső membránperem. Ezek a peremen „stratégiailag elhelyezett bevágások” segítenek megfelelően eloszlatni a membrán belső és külső szélén fellépő erőhatásokat.

Sony HT-S400 távirányítóval

A HT-S400 kiváltképp jól használható a Sony BRAVIA TV-khez. A mellékelt egyszerű, de jól használható távirányítón közvetlen gombokkal érhető el a tisztább beszédhangot nyújtó VOICE illetve a mások éjszakai nyugalmát kevésbé zavaró NIGHT hangmód. Emellett az úgynevezett „integrált felhasználói felületnek” köszönhetően a soundbar beállításai automatikusan megjelennek a kompatibilis BRAVIA TV-k „Gyorsbeállítások menüjében is, így azok és a hangerő a TV távirányítójával is kezelhetőek. Sőt, az ezt támogató Sony BRAVIA TV-k Bluetooth A2DP kapcsolatán keresztül vezeték-nélkül küldhető át a hang a HT-S400-ra, és egyszerre működtethető a kettő a BRAVIA be-/kikapcsológombbal. Ráadásul így felszabadulva Bluetooth hangszóróként például egy okostelefon vagy táblagép mint zeneforrás szólaltatható meg a hangrendszeren.

Van a soundbar elején egy a bemeneti forrást, a hangerőt és a hangmódot mutató OLED kijelző, hátulján pedig egy HDMI (ARC) port és egy optikai S/PDIF bemenet is a TV illetve más digitális forrás csatlakoztatására.

A Sony HT-S400 áprilistól lesz kapható, ára Európában körülbelül 270 €, azaz idehaza várhatóan 100.000 Ft alatt lesz.

Sony HT-S400 csatlakozók

A Sony HT-S400 főbb jellemzői:
Konfiguráció:

 • 2.1 hangcsatorna
 • Soundbar X-Balanced hangszórókkal és azokon külön rovátkolt külső peremmel
 • Vezeték-nélküli melynyomó 16 cm-es hangszóróval
 • S-Master digitális erősítő: 200W soundbar és 130W mélynyomó
Hangfunkciók és támogatások:

 • Dolby Digital, Dolby Dual monó
 • 2 csatornás LPCM
 • S-Force Pro Front Surround virtuális térhangzás (SOUND FIELD) hangmódban
 • Éjszakai (NIGHT) és Beszédhang (VOICE) hangmódok
Csatlakozás, médialejátszás:

 • HDMI (ARC) kimenet TV
 • Optikai audiobemenet (Toslink), USB typeA
 • TV hang vezeték-nélküli csatlakozása azt támogató BRAVIA készülékekről
 • Integrált TV kezelőfelület (Z9K, A95K, A90K, A80K, X95K, X90K, X90S, X85K, X80K szériák, valamint szoftverfrissítést követően a Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J, X85J és X80J szériák)
 • Bluetooth Ver5.0 (A2DP) streaming mobileszközökről
 • USB (Frissítéshez)
Méret és tömeg:

 • Főegység: 900 x 64 x 88 mm; 2,4 kg
 • Mélynyomó: 192 x 387 x 400 mm; 7,3kg

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .