Sony HT-S40R: új 5.1-es soundbar hangrendszer

A vezeték-nélküli hátsó hangsugárzókkal egyszerűen telepíthető Sony HT-S40R a térhangzás mellett Bluetooth és USB zenelejátszást is kínál.


A Sony sajtóbejelentése szerint az új HT-S40R 5.1 csatornás 600 W összteljesítményű házimozi hangrendszer egy központi egységként funkcionáló mélynyomóval, egy front soundbar hangsugárzóval és egy külön erősítővel meghajtott hátsó hangsugárzópárral „szobát betöltő dinamikus hangot” állít elő.

Sony HT-S40R

A HT-S40R telepítéséhez csak a mélynyomót és a front soundbar hangsugárzót kell vezetékkel összekötni, illetve a hátsó hangsugárzókat az azokat meghajtó erősítővel, ami vezeték-nélküli kapcsolaton át kapja a jelet a mélynyomótól. A hangrendszer így tényleg viszonylag egyszerűen, különösebb hozzáértés nélkül összeállítható, beüzemelhető, és a hallgatók mögött-mellett elhelyezett hátsó hangsugárzókkal tökéletesebb térhangzást produkál, mint más utóbbiakkal nem rendelkező hangprojektorok.

Sony HT-S40R 5.1 hang

Még kevesebb kábelre lehet szükség, ha a HT-S40R hangrendszer úgynevezett TV vezeték-nélküli kapcsolaton át csatlakozik egy kompatibilis Sony BRAVIA TV-hez.

A HT-S40R 5.1 csatornás Dolby Digital és 2-csatornás LPCM hangformátumot fogad és dekódol optikai és HDMI ARC csatlakozóin keresztül, illetve az utóbbin át Dolby Dual mono jelet is.

Sony HT-S40R

Nemcsak filmek térhangzásának, de zene megszólaltatására is alkalmas a HT-S40R. A Bluetooth (SBC) kapcsolaton át vezeték-nélkül küldhető zenei bitfolyam például okostelefonról, illetve USB porton keresztül egy tárolóeszközről is lejátszhatóak WAV, MP3 és WMA hangfájlok.

A hangrendszer 4 hangmódjából (mozi, zene, standard és automatikus-hang) választható ki a tartalomnak illetve egyéni ízlésnek legmegfelelőbb, van „éjszakai” valamint „Voice” („beszédhang”) mód is, továbbá külön szabályozható a mélynyomó hangereje a megfelelő élmény finomhangolására.

Sony HT-S40R

A Sony BRAVIA TV-khez tökéletesen illeszkedő HT-S40R karcsú és kompakt front soundbar hangsugárzója 900x52x74,5 mm méretű és súlya 2 kg. A diszkrét mélynyomó mérete 192x385x362 mm és 7,8 kg-ot nyom, a hátsó hangsugárzók 83x180x74,5 mm, a vezeték-nélküli erősítő pedig 160x52x160 mm méretű illetve 0,8 kg tömegű. A front soundbar és a hátsó hangsugárzók akár falra is szerelhetőek, ahogy a vezeték-nélküli erősítő is.

A Sony HT-S40R Európában 400 € (kb. 149.000 Ft) áron májusától kapható.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

2 hozzászólás “Sony HT-S40R: új 5.1-es soundbar hangrendszer” bejegyzéshez

  1. Sajnos picit csalódás, mert a leírt 600 w-ot alig éri el a mélynyomó. Filmezésnél, zene hallgatásnál alig hallatszik a mély.

    1. A dolgok hangosságát nem W-ban mérik, hanem un. hangnyomásban. Sajnos hangnyomás szempontjából semmit nem mond az, hogy ez a soundbar 600 W összeteljesítményű. Ezért tanácsolom, hogy mielőtt megvásárol valaki egy szórakoztatóelektronikai terméket megjen el egy szaküzletbe és nézza, hallgassa meg, hogy megfelel-e igényeinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .