UHDTV: a Telekom TV-n már idehaza is nézhető az Eurosport 4K

A Telekom TV IPTV műsorterjesztő szolgáltatásán már március 23. óta nézhető az Eurosport 4K csatornája, ami a nyári olimpiai játékokat talán már Ultra HD/HDR képminőséggel közvetíti.


Sokat kellet rá várni, de végre hazánkban is van UHDTV műsorszolgáltatás és műsorterjesztés. Az egyelőre még csak két 4K felbontású tévécsatorna március 23. óta érhető el a Telekom TV IPTV szolgáltatásán. Ehhez az új „SmartBox” Android TV rendszerű beltéri egységre és a Telekom gigabites internetcsomagjának optikai és ED3 technológiájú otthoni internetszolgáltatására van szükség, továbbá előfizetésre a „Telekom TV Szuper Családi HD” csomagjára és mellé a havi 2.000 Ft-os „4K minicsomagra”.

Eurosport 4K

Az egyelőre tényleg szerény4K műsorválaszték a természetfilmes Love Nature 4K és a Eurosport 4K csatornákból áll, de a kínálat a későbbiekben fokozatosan bővülni fog – ígéri a szolgáltató.

Az Eurosport és a Magyar Telekom stratégiai partnerségéről Alexandru Silanovici, a Discovery régióért felelős kereskedelmi és stratégiai fejlesztési igazgatója úgy nyilatkozott: „2021 kiemelkedő év a sportkedvelők számára. Miközben a legnagyobb versenyekre készül a világ, mi újabb nagy lépést tettünk abban, hogy a magyar sportrajongóknak a lehető legjobb nézői élményt kínáljuk. Örülünk, hogy tovább bővül partnerségünk a Magyar Telekommal, és együtt mutathatjuk be az Eurosport 4K-t a magyar piacon. Szeretnénk megköszönni a Magyar Telekom eddigi bizalmát, elkötelezettségét és hosszú távú partnerségét. Izgalommal várjuk a jövőt, mivel folyamatos meglepetésekkel készülünk nézőink számára.”

Rajki Annamária, a Magyar Telekom TV és entertainment területének vezetője pedig úgy fogalmazott: „Ügyfeleinknek a Telekom TV platform elindításával teljesen új televíziós élményt kínálunk. A szolgáltatás – több más jövőbeni lehetőséggel együtt – a Gigabites internetcsomag előfizetőinek otthonába hozza a 4K minőséget. Az egyedülálló lakossági 4K szolgáltatás a 4K minicsomagban, kiegészítő opcióként érhető el a Telekom TV előfizetői számára, amelynek a Discovery CEEMEA & PayTV-vel folytatott eredményes együttműködésünknek köszönhetően az Eurosport 4K is része.”

Az Eurosport 4K csatornán 4K felbontású és feltehetően HLG formátumú nagy dinamikatartományú (Ultra HD/HDR) adást láthatnak majd a nézők a tokiói olimpiai játékokról 2021. július 23. és augusztus 8. között. A több mint 200 órányi program 33 sportág versenyeit közvetíti majd.

A tokiói nyári olimpia egyfajta „tesztüzem” az Ultra HD szabvány maximális „kihasználására”. Japánban illetve Dél-Koreában az eseményt 8K felbontásban is közvetítik. A 2022-es pekingi téli olimpiai játékokat is 8K és 4K felbontásban fogják gyártani és világszerte közvetíteni. Az Eurosport 4K már közölte, hogy 2022. február 4. és 2022. február 20. között Ultra HD/HDR-ben adják majd a sporteseményt.

Kérdés, hogy a Telekom TV és a jogtulajdonos MTVA megteremtik-e a lehetőséget, hogy a június 11-én kezdődő és egy hónapig tartó 2021-es labdarúgó-Európa-bajnokságot (UEFA Euro 2020) is 4K felbontásban lehessen nézni?

Az biztos, hogy a Magyar Telekom németországi anyavállalata, a Deutsche Telekom az ottani MagentaTV szolgáltatás két erre fenntartott külön csatornáján mind az 51 mérkőzést élő Ultra HD adásban közvetíti majd.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .