A Beatles Abbey Road album újrakevert Dolby Atmos hanggal

A legendás Beatles Abbey Road album kiadásának 50. évfordulójára megjelenő ünnepi „Super Deluxe” dobozos készlet Blu-ray lemezéről a számok 96 kHz/24 bites DTS-HD Master Audio 5.1 és Dolby Atmos formátumban is meghallgathatóak.


50 évvel ezelőtt, 1969. augusztus 8-án, a londoni EMI Recording Studios épületéből kilépve a világ akkori leghíresebb együttese nagy lépésekkel libasorban átkelt az Abbey Road közeli zebrájának fekete-fehér csíkjain. Egy rendőr az utcai gyér forgalmát segített megállítani, miközben Iain Macmillan egy létrán egyensúlyozva fotózott. A Beatles John Lennon vezetésével – mögötte Ringo Starr, Paul McCartney és George Harrison – háromszor mentek át a zebrán előre-hátra, miközben összesen hat fénykép készült. Ezek közül az ötödik lett a borítóképe a Beatles utolsó előtti stúdióalbumának, mely a fákkal szegélyezett utca neve után az Abbey Road címet kapta. Bár 1970-ben még követte a Let It Be, de az 1969. szeptember 26-án megjelent Abbey Road volt a Beatles utolsó albuma, amit a négy tag még együtt együttesként vett fel.

Az Abbey Road 50. évfordulóját megünneplendő azt az Apple Corps Ltd./Capitol/UMe szeptember 27-én szépen adjusztált dobozos csomagolásban világszerte újra megjelenteti. A már előrendelhető album 17 dalát Giles Martin producer és Sam Okell keverő hangmérnök irányításával sztereo, nagy-felbontású sztereo, 5.1-es surround és Dolby Atmos formátumokban keverték újra. Ezt további 23 próbafelvétel és demó egészíti ki, amelyek többségét korábban még nem tették közzé.

Az Abbey Road „Super Deluxe Edition” doboz 99,99 fontért (kb. 34.900 Ft) egy százoldalas ismertetővel egyetemben a 40 számot három CD-n (sztereóban) és egy Blu-ray lemezen kínálja. Ez utóbbira kerültek fel Dolby Atmos, 96kHz/24 bites nagy-felbontású sztereo és 96 kHz/24 bites DTS-HD Master Audio 5.1 formátumban a zeneszámok. A „Super Deluxe” digitális hangkollekció megvásárlásával mind a 40 szám letölthető és stream formájában is elérhető szabványos és MFiT formátumban, valamint nagy-felbontású (96 kHz/24 bites) hangfájlként is letölthető.

Az új kiadás más CD és bakelitlemezeket is tartalmazó változatokban is kapható.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .