A Definitive Technology Magyarországon

1. Oldal

A kecskeméti székhelyű HIFI AUDIO-STUDIOTECHNIKA, mely a JBL, az Infinity és a harman/kardon termékei révén jelentős szerepet játszik a házi-mozi készülékek hazai forgalmazásában, a közelmúltban tovább bővítette kínálatát.
A Definitive Technology magas minőségi igényeknek megfelelő (ha úgy tetszik High End) hangsugárzók amerikai gyártója. A márkát ismerők által csak Def Tech -nek (ejtsd: def tek) hívott hangsugárzók mind zenehallgatásra, mind házi-mozi hangterek létrehozására használatosak.

Hangsugárzóik választékában minden konstrukciós igényre és célra találni megoldást. Készítenek bipoláris toronysugárzókat (beépített aktív mélysugárzóval is), polcra-állványra helyezhető és center céljára konstruált hangsugárzókat, bipoláris surround sugárzókat valamint falba, mennyezetbe építhető sugárzókat egyaránt.

3000cut.gifA Def Tech hangsugárzók diszkréten esztétikus megjelenése és a felhasznált anyagok és alkatrészek igényessége mellett talán legfigyelemreméltóbb sajátossága a BP sorozat bipoláris konstrukciója. Ez azt jelenti, hogy a magas- illetve középfrekvenciákat előállító hangszórókból egy készlet előre, egy másik teljesen azonos készlet hátra sugároz. A hagyományos konstrukciójú hangsugárzókkal szemben, melyek az előlap miatt bizonyos hangmagasság felett irányított sugárzóvá válnak, a Def Tech BP toronysugárzói a teljes hallható tartományban előre éppúgy, mint hátra, vagyis gömbsugárzóként viselkednek.

Ez a pontszerű hangforrások viselkedését valóban jobban utánzó megközelítés tervezői szándéka szerint a hangtisztaságot és térbeli lokalizációt meghatározó direkthangok és a megfelelően késleltetett, visszavert hangok életszerűbb arányát, és ezzel az élő zene valamint a mozi-hangzás háromdimenziós hangterének előállítását eredményezi.

A Definitive Technology hangsugárzók nem tartoznak az olcsón megkapható holmik közé. A „legkisebb” BP6B bipoláris torony ára darabonként 110.000 forintba. A legnagyobb raktárról kapható, 18” (46 centis) mélysugárzóját saját beépített erősítővel (1000Watt RMS) meghajtó BP3000TL párja 1.700.000 forintjába kerülhet boldog tulajdonosának, amihez 380.000 forintért veheti meg a C/L/R 3000 centersugárzót és további 430.000 forintért a két BPVX bipoláris surround sugárzót. (Ez összesen nagyjából 2,5 millió bruttó magyar forint).

További információk: HIFI AUDIO DEFTECH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .