A fogyasztók még mindig kivárnak a Blu-ray lejátszók vásárlásával

1. Oldal

Egy újabb felmérés igazolja, hogy a formátumháború lezárulta ellenére a közeljövőben nem fogynak majd jobban a Blu-ray lejátszók, bár az egyre népszerűbb Sony PlayStation 3 konzolok révén növekszik az eladott Blu-ray Disc lemezek száma.

Blu-ray Disc.jpgAz ABI Research által végzett felmérés alapján a megkérdezett 1000 fogyasztó több mint fele egyáltalán nem tervezi Blu-ray lejátszó vásárlását, és további 23%-uk is talán csak valamikor 2009-ben.

A cég vezetőelemzője Steve Wilson szerint a közömbös válaszok többsége annak tulajdonítható, hogy a fogyasztók nem értékelik azt, amit a Blu-ray kínál. „A fogyasztók boldogan választották a szabvány DVD-t mikor a formátum megérkezett, mert a VHS videokazettához képest drámai volt a minőségjavulás. A szabvány DVD-hez nem kellett új TV-t sem venni. Ezzel szemben miközben a válaszadók fele a Blu-ray minőségét sokkal jobbnak ítélte a szabvány DVD-nél, másik 40%-uk csak valamivel jobbnak minősítette, és többségük nagyon elégedett jelenlegi DVD lejátszója teljesítményével.” A felmérés azt is kimutatta, hogy a széleskörű elterjedés fontos korlátja a Blu-ray lejátszók és a hozzájuk szükséges nagyfelbontású televíziók magas ára is.

Az egyetlen bíztató momentum, hogy a Sony Blu-ray lejátszásra alkalmas PlayStation 3 játékkonzol egyre népszerűbbé válik, s így a Blu-ray lemezek iránti kereslet azért növekszik.

Kapcsolódó linkek:

Egyelőre csak a kieső bevételek pótolására képes a Blu-ray
A Blu-ray Disc és HD DVD közti formátumháborúnak vége, de

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .