SED: a Canon pert nyert és újra gyárthatna SED képernyőket

1. Oldal

A Canon fellebbezett és nyert, így újra érvényes az a licenc-megállapodás, amit még a Nano-Proprietary Inc.-el kötött a SED képernyők előállításánál alkalmazott szabadalmak hasznosítására.
Canon_SED3.jpgA Surface Conduction Electron Emitter Display (SED), azaz tér-emissziós képernyők története ismét csak egy újabb jogi aktussal gazdagodott. A valaha ígéretes, mára viszont kérdésessé vált jövőjű display technológia sorsáról ugyanis az utóbbi időben nem tervezőasztaloknál, marketingesek értekezletein és legkevésbé szaküzletekben döntenek, hanem bírósági tárgyalótermekben.

Lassan másfél éve, hogy a bírósági elmarasztalta a Canon-t, s ennek következtében az Applied Nanotech Holdings, Inc. (korábban Nano-Proprietary Inc.) és a Canon kötötti szabadalomhasznosítási megállapodás érvényét vesztette. Csakhogy a japán cég fellebbezett és most számára kedvezőbb döntés született.

Egészen pontosan a fellebbviteli bíróság részben megerősítette, részben visszavonta a texasi szövetségi bíróság korábbi döntését. A fellebbviteli bíróság is elfogadta azt a korábbi döntést, hogy a Canon és a Toshiba által alapított SED, Inc. eredeti formájában nem volt a Canon leányvállalatának tekinthető, és a Canon lényegében szerződést szegett, a licenc-megállapodás megszűntetését viszont nem találta megfelelő jogorvoslatnak. A fellebbviteli bíróság úgy találta, hogy az Applied Nanotech Canon-al kötött „visszavonhatatlan és örökérvényű” licenc-megállapodása nem szüntethető meg az Applied Nanotech által, „a megállapodás megszegése ellenére sem”.

A döntés helyreállítja a Canon nem kizárólagos licenc-megállapodását bizonyos display alkalmazásokat kivéve lényegében az Applied Nanotech összes tér-emisszióval kapcsolatos szabadalmát illetően. A fellebbviteli bíróság azt is kimondta, hogy a már 100%-ban a Canon tulajdonában álló SED, inc. a Canon leányvállalatának minősül és a Canon a megállapodásban szereplő szabadalmak átadhatja a SED, Inc.-nek.

Az Applied Nanotech jogi tanácsadói most a további lehetséges lépéseket fontolgatják, vagyis az amerikai cég feltehetően nem nyugszik bele a fellebbviteli bíróság döntésébe.

Az is kérdéses persze, hogy a Canon ebben a jelenlegi új helyzetben mit tesz. Egy korábbi hír szerint a cég nem adta még fel a SED képernyők gyártásának tervét, sőt saját elektronemittáló technológiát fejleszt, de konkrétumokat egyelőre nem tudni, és a Toshiba kiválásával a tömeggyártás is kérdéses.

Kapcsolódó linkek:

SED: a Canon saját technológia fejlesztésével tartja életben a reményt
SED: a Canon már inkább az OLED-ben lát fantáziát?
Mégsem lesz kapható a SED TV idén
Újra él a SED TV reménye
A bíróság elmarasztalta a Canon-t a SED ügyében (Frissítve)
Canon: SED TV gyártás csak 2010-től
A Canon kivásárolja a Toshibát a SED-ből, de így kérdéses a tömeggyártás
Toshiba: a SED HDTV nem lesz látható a CES 2007-en
SED panel az IFA-n zárt ajtók mögött

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .