A NAGY TESTVÉR

1. Oldal

A legújabb GENELEC aktív házi-mozi hangsugárzó a HTS6 mélysugárzó, a nagylégterű (140 köbméter feletti) vetítőtermek térhatású hangrendszereihez ideális.
A világhírű finn aktív stúdiólehallgató monitorokat tervező és gyártó GENELEC új taggal bővítette kimagasló színvonalú házi-mozi hangsugárzóinak sorát az új nagyteljesítményű HTS6 aktív mélysugárzóval. A HTS6 megfelelően használható a GENELEC bármely nagy, aktív három-utas hangsugárzójával (1037B, 1038A, 1038AC).

7073a.jpg

A HTS6 524 mm magasságával, 1440 mm szélességével, 558 mm mélységével és 120 kg súlyával valóban „termetes” darab és az általa előállított maximum 130 dB hangnyomású 19Hz-től, 120Hz-ig terjedő hangtartomány is tekintélyt parancsoló. A reflex konstrukciójú láda (itt valóban jogos az elnevezés) MDF-ből készül, és megerősítései kizárják a szerkezeti rezonanciákat. A rendkívül hosszú, egyenes, így a turbulencia okozta torzítástól mentes reflexcső a hátfal mentén fut végig és az oldalsó csatlakozópanel mellett van a nyílása.

A ládában helyezték el – méghozzá érthető okokból rezonanciavédetten – az összes elektronikát, az aktív szűrőket, a hangszórók túlhajtásának védelmét és a gyors reakciójú, kis torzítású 1000 Wattos (rövid idejű, RMS) erősítőt. A levegőt négy darab 305 mm-es (12”-os) nagy membránkitérésű hangszóró mozgatja minimális harmonikus és intermodulációs torzítással.

A HTS6 rendelkezik automatikus jelérzékelő ki/bekapcsoló áramkörrel, 12V-os kapcsoló bemenettel, szint- és fázisszabályzással, mely utóbbiak segítségével megfelelően illeszthető a többi hangsugárzóhoz, azok fizikai elhelyezésétől függetlenül. A vonalbemeneti csatlakozók XLR (szimmetrikus) és RCA típusúak és van egy Link Out kimenet is, melyhez további mélysugárzók csatlakoztathatóak, ha még több hangnyomásra lenne szükség. (Mondjuk gyengébben összerakott falak lebontásához?)

Forrás: GENELEC

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .