BARCO CineVERSUM

A koncepció és az előnyök

Sokan hallottunk a BARCO új CineVERSUM sorozatáról, amely a DLP házi-mozi vetítők zászlóshajója is lehetne, de a koncepciót is ismernünk kell ahhoz, hogy teljes képet kaphassunk a gyártmánycsaládról.
A KONCEPCIÓ:

l_diglink2.jpgDigitális mozi otthonra!
Moduláris és teljesen digitális rendszer, ami lehetővé teszi, hogy különböző megjelenítő eszközöket (projektor, plazma) csatlakoztassunk a központi egységre (MASTER). Emiatt rugalmasan telepíthető és könnyen integrálható a meglévő otthoni házi-mozi rendszerbe. A megjelenítő eszközök (mert lehet több is) egyetlen digitális kábellel csatlakoznak a központi egységre, melyen keresztül tömörítetlen, nagy felbontású video jelet kapnak, így minőségromlás nélküli a képátvitel!

CineVERSUM MASTER:

Analóg és digitális bemeneti kártyákkal szerelhetjük fel, így a rendszer bármilyen videojel fogadásásra alkalmas (video, s-video, komponens video, SDI, HD-SDI, DVI). A Cine VERSUM rendszer moduláris felépítése miatt – mivel a vezérlő és megjelenítő eszközök elkülönülnek – kompromisszumok nélküli megoldást nyújt, ami képes támogatni bármilyen megjelenítési technológiát, ami a jövőben a piacra kerül.

CineVERSUM 80

Nagyfelbontású, egy chipes DLP projektor, kiváló színhűség, rendkívül magas 1100:1 kontraszttal.

CineVERSUM 50

Nagyfelbontású, 50”-es plazmaképernyő: magas fényerő és kontraszt!

CineVERSUM Link

A házi-mozi nem jelenti többé azt, hogy szét kell vésni a lakás falát! A központi egység és a megjelenítő eszközök egyetlen, nagy sebességű (3,18 GB/sec) digitális kapcsolatot létrehozó kábellel csatlakoznak egymáshoz.


ELŐNYÖK:

Nagy fényerő, kiváló színhűség

Míg a legtöbb egy chipes DLP projektor igyekszik megszabadulni az UHP lámpa okozta villogás negatív hatásától (villódzó kép, rossz színek), vagy éppen attól szenved, addig a Barco CineVERSUM 80 ebből kovácsol hasznot: egy bonyolult algoritmus segítségével az RGB színtárcsa a lámpa villogása tökéletesen szinkronizálva forog, hogy a vörös színtartomány nagyobb „mennyiségben” álljon rendelkezésre. Így egyrészt nagyobb lett a fényerő, másrészt a fehér fény színhőmérséklete 7500 Kelvin lett, ami sokkal közelebb áll a kívánt 6500 Kelvinhez, mint egy átlagos UHP izzós projektor 10000-12000 Kelvines színhőmérséklete. Ennek eredménye az eddi soha nem látott színhelyesség!

Könnyű telepíthetőség

Rendkívül rugalmas: 1,8-2,4:1 lencse zoom, +/- 100% lencse shift!!! +/-10 fokos trapézkorrekció!!! Pixel Map Processzor.

Egyetlen digitális kábel

Szereletlen vagy szerelt változatban, max. 50 méter hosszú. A megjelenítő eszközök fűzhetőek!

Modularitás és bővíthetőség

19” rack kompatíbilis CineVERSUM MASTER, aluminimum házban. A bemenetek szabadon konfigurálhatók, cserélhetők, jövőbeli szabvány szerint működő bemenetekkel is fel lehet majdan szerelni.

CineVERSUM 50

Ezen a plazmán nem látható az egyébként tipikus jelenség, hogy adott színskála kontúrosan, sávosan jelenik meg. A nem lineáris gamma korrekciónak és a természetes gamma karakterisztikának köszönhetően 832 szintű a szürkeskála tartomány, így 575 millió színt képes megjeleníteni.

(x)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .