A Philips kivonul a projektor piacról

1. Oldal

A Philips tegnap nyilvánosságra hozta, felhagy a front projektor üzlettel. Ennek következtében a Philips megszűnik, mint front projektor gyártó.
philipslogo.gifA Philips úgy döntött, hogy olyan képmegjelenítő technológiákra összpontosítja erőforrásait mint az LCD (Liquid Crystal Display), a plazma és a LCOS (Liquid Crystal on Silicon) hátulról vetítési technológia, melyekben vezető szerepet játszik. A cég most is jelentős lapos TV (LCD és plazma) gyártó és lehetőséget lát a LCOS hátulról vetítős készülékekben is, melyek kis helyfoglalású, nagyméretű és nagyfelbontású képernyőt nyújtanak.

A Philips sajtóközleménye szerint, miközben mind az üzleti célú mind a szórakoztatóelektronikai (házi-mozi) projektorok piaca növekszik, az iparág gyors konszolidációja megy végbe. A teljes körűen integrált, a világpiacot ellátó és vezető piaci pozíciójú tevékenység folytatásához jelentős befektetésre lenne szükség. Mivel a Philips nem szállítója a front projektorok képalkotó technológiáinak, ezért úgy döntött beszünteti az ilyen vetítők fejlesztését és gyártását.

A gyártást az idei harmadik negyedévében tervezik leállítani, de továbbra is kielégítik a vásárlókkal és terméktámogatással kapcsolatos kötelezettségvállalásaikat. Idén februárban a Philips már kivonult az Egyesült Államok front projektor piacáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .