Action! model one mk III a projectiondesign-tól

1. Oldal

Aki nem tudná, annak eláruljuk a cím egy vetítő új modelljét, és annak gyártóját jelöli. Nem csoda, hogy nem sokan hallottak erről a norvég cégről és igen igényes, s főleg nagyon szép formatervezésű termékeiről.
Ami az autógyártásban a Jaguár vagy a Saab, az a vetítők között a projectiondesign (csak így csupa kisbetűvel). A nem túl széles körben ismert norvég „tervező-gyártó” vetítői – mint az említett autómárkák – bevált és élenjáró technológiát alkalmaznak a lehető legmagasabb szinten, igyekezve kihozni abból a maximumot. A cég nevében lévő „design” szóhoz méltó módon hozzáad termékeihez egy adag sportkocsikra emlékeztető formavilágot, amit a szép áramvonalas ház, annak csodálatos simaságú fényes felületei, a maranello (Akik még nem hallottak róla ez a Ferrari székhelye!) kék, a gyöngyház fehér és a vásárló által választható színek teremtenek meg.

Az Action! model one mk III maranello kék színben
Az Action! model one mk III maranello kék színben


Az Action! model one mk III (igen, ez a hivatalos típusjelzés benne a felkiáltójellel) formája valóban elsőrendű technikát takar. Ez a vetítő az elsők között alkalmazza a Texas Instruments új, továbbfejlesztett HD2+ (1280×720 pixel felbontású) DarkChip3 (DC3) DLP technológiáját, mely jelentősen, akár 25%-al jobb kontrasztarányt biztosít a korábbi DC2-höz képest, s így képes elérni a rendkívüli 4000:1-hez értéket, mindenféle optikai fényszűkítő manipuláció nélkül. Az új technológia kisebb pixelátmenetei és rései persze nem csak a nagyobb Full On/Off kontrasztarányban mérhető, hanem a mélyebb feketéken és a jobban elkülönülő feketeszint árnyalatokon is érzékelhető.

szintartcsa.jpg
A vetítő többi műszaki megoldása és paramétere is tiszteletet érdemel. A 250 Wattos UHP lámpából a felhasználó beállításától függően 500 – 1000 lumen fényerő állítható elő, s azt kíméletesen izzítva akár 4000 óráig is kitart. A színtárcsa hétszegmenses, az igényesen kialakított cserélhető lencsék közül a standard változat (mert van opcionális nagy látószögű és távolra vetítő is) egy 2,5 méter átlójú képet 3,9 és 5 méter közti távolságból képes előállítani. A 28 dB(A) zaj sem mondható igazán soknak.


Az Action! model one mk III csatlakozói
Az Action! model one mk III csatlakozói


A DVI-D (HDCP-vel), a VGA, a két komponens YPbPr, a kompozit és az S-Video bemenetek révén teljes a csatlakozóskála, VGA-tól, UXGA-ig terjed a számítógépes kompatibilitás, és természetesen minden HDTV (720p, 1080i), EDTV (576p, 480p) és SDTV (576i, 480i) videojelet képes fogadni a vetítő legyen az NTSC, PAL vagy SECAM. Az USB és az RS232 csatlakozókon keresztül történő vezérlés és kommunikáció is megoldott, és van két 12V-os kapcsolófeszültség (Trigger) kimenet a vászon vagy az azt takaró függöny mozgatására valamint a képarány-beállításra.

Az új vetítő rövidesen nálunk is kapható lesz, de árán ne hökkenjen meg senki, a szép autók is többe kerülnek, mint az átlagosak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .