Bemutatták az LG „szupervékony” katódsugárcsöves televízióját.

1. Oldal

Február 1-én került a legnagyobb koreai áruházak polcaira az LG világelső, 82 centis (32”) „szupervékony” televíziója.
Az LG 32FS1D modellszámú, 82 cm képátlójú készülékben a korábban kb. 50 centis mélységű Braun képcsövet egy jelentősen kisebb mélységű, 352,4 milliméteres váltja fel. Így a képcsöves televíziók 60 centiméteres mélysége 21 centiméterrel, 39 centiméterre csökkent, ami jelenleg a világ legvékonyabb képcsöves (CRT) készüléke.

LG 32FS1D.jpg
Az LG a világ több országában is be kívánja mutatni „szupervékony” televízió családját, így a Koreában most piacra dobott 82 centis, az Indiában bemutatott 55 centis (21”), valamint egy hamarosan kifejlesztésre kerülő 72 centiméter képátlójú (29”) modellt is. Az új készülékek iránti érdeklődés természetesen hatalmas.

Kwon Hui-won, az LG képernyő üzletágának alelnöke elmondta: „A szupervékony televíziók háttérbe szorítják a mély (Braun) képcsöves televíziókat. A Braun képcsöves készülékek népszerűsége 1990, az új képmegjelenítő eszközök (az LCD és DLP hátulról vetítős vagy másként projektoros televíziók, plazma és LCD televíziók) megjelenése óta folyamatosan csökken. A szupervékony készülékek szélesítik a választékot, és lehetőséget teremtenek számunkra a televíziókészülékeink iránti kereslet növelésére.”

Az új képcső-technológia bevezetésével az LG jelentősen csökkenti 72 és 82 centis hagyományos sík-képcsöves készülékei választékát, és az ezek iránti keresletet a 82 centis „szupervékony” készülékekre kívánja irányítani. A hagyományos 82 centis és a „szupervékony” CRT televíziók iránti kereslet várhatóan 100%-kal nő a tavalyi évhez viszonyítva, hiszen ezen készülékek alternatív választási lehetőséget kínálnak a nagyobb CRT és LCD televíziók potenciális vásárlói számára.

A „szupervékony” televíziók bemutatásával szélesedő LG választékban persze ott vannak a plazma és LCD síkképernyős televíziók is, de az új technológia megteremti a CRT üzletág fellendülésének lehetőségét is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .