HaziMozi

EISA 2021-2022: a házimozi díjazottak listája

Közzétette az EISA 2021-2022 általuk legjobbnak tartott szórakoztatóelektronikai termékeinek listáját, és megdöbbentő módon nincs köztük Samsung TV.


Most már biztos: a világ kifordult a sarkaiból! Az EISA díjak odaítélésének eddigi történetében példátlan módon a világ piacvezető tévémárkája a Samsung egyik új tévékészüléke sem érdemelte ki az ítészek valamelyik „BEST TV” címét. Pedig idén a tavalyinál is kettővel több (a „BEST GAMING TV” és a „FAMILY TV”), összesen már nyolc van belőle! Na, azért hogy szégyenszemre ne maradjon semmilyen díj nélkül a koreai elektronikai óriás, a Samsung The Premiere LSP9T prémium UST (ultrarövid vetítésitávolságú) projektor elismerésben részesült – tegyem hozzá rögtön teljesem megérdemelten.

A világunkat felforgató koronavírus-járvány miatt az otthoni szórakozásba kényszerített fogyasztók nyakló nélkül vásárolják az ehhez szükséges eszközöket és szolgáltatásokat. Nőtt a kereslet a TV-k és más a házimozizáshoz szükséges termékek iránt. Teljesen érthető hát, hogy a szórakoztatóelektronikai gyártók szeretnének minél többet profitálni a kitudja még meddig tartó konjunktúrából.

A kínaiak térfoglalása különösen figyelemreméltó. A „BEST BUY TV” kategóriát már eddig is kisajátító TCL most is elnyerte a „BEST BUY LCD TV” címet, de emellé már a „PREMIUM LCD TV” elismerést is, és első alkalommal a Hisense egyik TV-je is felkerült az EISA díjazottjai közé.

Ma már egyre több színvonalas lakóingatlanban van házimozi. Nem meglepő hát, hogy nő a vetítők iránti kereslet is, és láthatóan idén több gyártó is benevezte projektorát az EISA 2021-2022 díjainak valamelyikére. Lett is belőlük mindjárt négy a tavalyi egy helyett.

Hogy a műsortartalmak fizikai hordozón, nevezetesen lemezen történő terjesztése leáldozóban van, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy új Ultra HD Blu-ray lejátszót már egy nagyobb márka sem kínált, így helyet adva az eddig ismeretlen Reavon UBR-X200-nak.

A TV képe mellé a térhangzás élményét is szeretnék átélni a fogyasztók, s ezt ígérik a mindent egyben tartalmazó SOUNDBAR hangrendszerek (a hazai terminológiában hangprojektorok). Hogy itt is sokan tülekedtek az EISA elismerésért az abból látszik, hogy idén a tavalyihoz képest eggyel több, öt ilyen címet osztottak ki.

Az EISA 2021-2022 díjazottjai közül szokás szerint csak a két házimozival foglalkozó „szakértői csoport” által odaítélteket sorolom föl, megadva a róluk szóló cikkeink linkjeit.

Házi-mozi display és videó:

Házi-mozi audió:

További részleteket az eisa.eu/awards/ weboldalon olvashatóak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Exit mobile version