Ultra HD Blu-ray: a Reavon új márkaként kínál két új lejátszót

Az UBR-X100 és UBR-X200 Ultra HD Blu-ray univerzális lemezlejátszókat áprilisban dobja piacra a Reavon 799 € illetve 1.599 € (kb. 295.000 ill. 590.000Ft) árakon.


Csökken a kereslet a fizikai műsorhordozó lemezek lejátszói iránt, így nem csoda, hogy 2020-ban egy gyártó sem jelentett be új Blu-ray lejátszót. A Cambridge Audio, az LG, a Panasonic a Pioneer és a Sony korábbi Ultra HD Blu-ray lejátszói még kaphatóak, de az Oppo már 2018-ban leállt azok gyártásával, a Samsung pedig 2019-ben jelentette be, hogy nem készül új Blu-ray vagy Ultra HD Blu-ray lejátszót kínálni. Az új generációs Xbox Series X és PlayStation 5 játékkonzolok drágább változataiba építenek ugyan lemezmeghajtót, de azoknak csak mellékes funkciója, hogy Ultra HD Blu-ray lemezeket is lejátszanak.

Ultra HD Blu-ray Reavon

A rövidesen piacra kerülő két új csúcskategóriás asztali UHD Blu-ray lejátszó a francia Groupe Archisoft tulajdonában lévő Reavon terméke. Az UBR-X100 és UBR-X200 „univerzális lemezlejátszók” támogatja az Ultra HD Blu-Ray, Blu-ray 3D, Blu-ray Disc, DVD, DVD-Audio, SACD és CD lemezek lejátszását, a HDR10 és Dolby Vision nagy dinamikatartományú videókat és mások mellett a Dolby Atmos és DTS:X, hangformátumokat. Mindkettőnek két HDMI kimenete van, egy csak külön az audióhoz.

Ultra HD Blu-ray Reavon

A két modell közötti legfőbb különbség az, hogy az UBR-X200 kétszeres áron sokkal igényesebb műszaki megoldásokat tartalmaz az analóg audiokimeneteit tekintve.

A gyártó Reavon UBR-X100 és UBR-X200 weboldalakon olvashatóak a két lejátszó részletes műszaki jellemzői.

Ultra HD Blu-ray Reavon

A Reavon UBR-X100 és UBR-X200 április végén kerülnek forgalomba Európában 799 € illetve 1.599 € (kb. 295.000 ill. 590.000Ft) árakon.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .