Philips OLED936 és OLED986: az iF Design Awards elismerésével

A Philips OLED936 és OLED986 csúcs OLED TV-ket hivatalosan még nem mutatták be, de az iF Design Awards elnyerése miatt már tudjuk, hogy néznek majd ki.


A Philips TV-ket gyártó TP Vision a szeptemberi IFA alkalmával szokta bővíteni kínálatát, és hagyományosan a berlini kiállításon mutatják be először többek között prémium kategóriájú TV-iket is.

Philips OLED936 és OLED986

Az „előzetest” pedig általában az iF Design Awards elismerések odaítélése szolgáltatja, mely elsőként közöl rövid leírást és képeket a díjat elnyert új készülékekről.

Philips OLED986

A Philips OLED986 TV-ről ezt írják az iF World Design Guide ítészei: „Ezt a televíziót a Bowers & Wilkins (B&W) fejlesztette hangmegoldásban megjelenő mindenek feletti hangvisszaadással kombinált tökéletes képminőség közvetítésére tervezték. Az egyedülálló, minimalista állvány archetípusa a TV hangsugárzó-technológia csúcsát fejezi ki, a látható központi nagy frekvenciás hangsugárzó pedig javítja a hangmegszólalást, miközben vizuálisan jeleníti meg a B&W optimalizált hangminőségét. A kihívás a csúcs kép- és hangteljesítmény valamint a modern otthonokba illeszkedő dizájn közötti egyensúly megteremtse volt. A testreszabott Kvadrat hangszórószövet egyértelműen a modern bútortrendekhez kötődik, míg a fém mikro-hálós anyag friss és kiemelkedő műszaki jellemzőjű dizájnelemeket mutat.”

Philips OLED936

A Philips OLED936-ról szóló összegzés szerint: „Ezt a televíziót a Bowers & Wilkins „Engineered Sound Base” csúcs hangvisszaadással kombinált tökéletes képminőségének közvetítésére tervezték. Az egyedülálló, minimalista állványfelépítés az ATMOS hangsugárzó-technológiát kommunikálja a látható központi nagyfrekvenciás hangsugárzóval kombinálva, ami javítja a hangmegszólalást és vizuálisan jeleníti meg a rendkívüli B&W minőséget. A fő tervezési kihívás a csúcstechnológia és a csúcsteljesítmény valamint a modern otthonokba illeszkedő dizájn közötti egyensúly megteremtse volt. A Kvadrat hangszórószövet egyértelműen a modern bútortrendekhez kapcsolódik, míg a fém mikro-hálós anyag kiemelkedő műszaki teljesítményű jellemzőjű dizájnelemeket mutat.”

A zsűri szövege ugyan sokat nem árul el az OLED986 és az OLED936 műszaki jellemzőiről, de a tavalyi Philips OLED935 csúcsmodellek alapján egyértelmű, hogy az új készülékek is képesek lesznek a Dolby Atmos hangformátum kezelésére és a Bowers & Wilkins hangrendszeren való megszólaltatására, legalább virtuálisan. Mindkét széria modelljei 4-oldalas Ambilight hangulatvilágítással rendelkeznek, és tudják majd mindazt, amit a Philips idei OLED TV-i is. Az ár, az elérhetőség és minden más részlet az IFA 2021 kiállítás alkalmával derülnek majd ki.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .