Hisense: új OLED TV-k és ULED LCD TV-k Európának

A Hisense Europe 2021-es tévékínálatának része az új A9G OLED TV-k és a mini LED-es U9GQ valamint LED-es U8GQ ULED LCD TV-k.


A Hisense mint az UEFA EURO 2020, vagyis az idei foci EB egyik szponzora nemrégiben bemutatta új OLED TV-it és kvantumpont technológiát alkalmazó ULED LCD TV-it, köztük egy mini LED panelmegvilágítású modellt. Ezek a készülékek az ibériai országok, az Egyesült Királyság, Franciaország és Olaszország mellett talán hazánkban is megjelennek, de erről egyelőre semmi biztosat nem tudni.

Hisense A9G OLED TV

A Hisense TV-k műszaki jellemzői körül sajnos gyakran sok a bizonytalanság, és az új készülékek kapcsán sincs ez másként. Az egyetlen fellehető spanyolnyelvű sajtóközlemény,  valamint a 4KFilme cikke és a HDTVTest beszámolója illetve az itt-ott a márka weboldalain fellelhető specifikációk (lásd itt az A9G, a 75U9GQ  és az U8G) alapján az alábbiak tudhatóak az új TV-kről.

A Hisense a piacon elérhető legújabb technológiákkal és versenyképes áron kínálja új okos TV-it. Az új felsőkategóriás A9G OLED TV-k és U9GQ Premium ULED LCD TV-k kapcsán olyan technológiákat és funkciókat emel ki a márka, mint a HDR tartalmak megjelenítése, a környezeti fényviszonyokhoz igazító Dolby Vision IQ, a mesterséges intelligenciát (AI) felhasználó képoptimalizálás, a kvantumpont technológia, a teljes mátrix helyi fényszabályzás (Full Array Local Dimming – FALD), a Game Pro képmód, a képet a filmalkotók szándékainak megfelelően megjelenítő Filmmaker Mode és a készülékek kezelését, a felhasználói élményt javító valamint a streaming tartalomszolgáltatásokhoz (Netflix, Amazon Prime VideoYouTube és mások) való hozzáférést biztosító VIDAA U5.0 operációsrendszer.

A fentiek mellett már a 4K ULED U8GQ LCD TV-k panelje is 120Hz-es képfrissítésű, és mindegyik új TV HDMI 2.1 csatlakozást ígér a dedikált Game képmódban 4K másodpercenként 120 képkockás képsebességgel valamint ALLM (automatikus alacsony késésű mód), és VRR (változó képfrissítés) funkciókkal. Az biztos, hogy minden új készüléken van egy HDMI eARC csatlakozó, de az kérdéseket vet fel, hogy egyik új készülék HDMI 2.1 csatlakozásának specifikációja nem említi a 4K/120 Hz (HFR) videók fogadását és a portok adatátviteli sebességét.

Az új Hisense TV-k támogatják a HDR10, HLG és a prémium HDR10+, Dolby Vision HDR formátumokat valamint a már említett Dolby Vision IQ funkciót és mindegyikük rendelkezik IMAX Enhanced minősítéssel.

Hisense A9G OLED TV

Az új Hisense A9G OLED TV-k (némileg zavaró, hogy a Sony Amerikában ugyanezzel a típusmegjelöléssel kínálta OLED TV-it 2019-ben) 139 és 164 centis (55” és 65”) képernyője tükröződésmentes bevonattal rendelkezik. A valahol 800, máshol 1.000 nit (cd/m2) csúcsfényességű képernyőt – mely utóbbi esetben az az LG Display nagyobb hatásfokú, magasabb képfényességű OLED panelje lehet – fejlett szoftveres algoritmusok alkalmazásával védik az úgymond „beégés” elkerülésére. A hangrendszer 2.1.2 csatornás és támogatja a Dolby Atmos hangzást.

Hisense U9GQ miniLED LCD TV

A Hisense talán legfontosabb idei újdonsága a márka első MINI-LED háttérvilágítással és kvantumpont technológiával rendelkező ULED U9GQ LCD TV-je. A cég sajtóközleménye szerint a készüléknek a 10.000 panelmegvilágító mini LED révén 2.000 nit – a specifikáció szerint viszont 3.000 nit (cd/m2) – csúcsfényességet produkáló 1.280 zónás FALD Pro fényszabályzású 189 centis (75”) ultraszéles nézőszögű képernyője van. A TV Ultra Motion 120Hz-es képkocka-interpolációs mozgásmegjelenítést javító eljárással is rendelkezik, de ezt és a képminőséget javító feldolgozást kikapcsolva a Game Pro képmódban a TV bementről mért késése 20 ms alatt van.

Az U9GQ készülék 3.1.2 csatornás Dolby Atmos hangrendszere mellé még DTS Virtual:X térhangzást szimuláló hangtechnológiát is kínál.

Hisence U8G ULED LCD TV

A Hisense 4K ULED U8GQ LCD TV széria 139 és 164 centis (55” és 65”) modelljei a direkt LED panelmegvilágítással, a FALD többzónás fényszabályzással és a kvantumpont technológiával 1.000 nit (cd/m2) csúcsfényességű, kellően dinamikus és széles színteret reprodukáló képet ígérnek.

A Hisense a streaming szolgáltatókhoz való hozzáférést biztosító és akár Amazon Alexa vagy Google Assistant hangvezérlést is kínáló VIDAA U5.0 operációsrendszer kapcsán kiemeli: „A Hisense a világon az első TV márka, amely megkapta a világszerte legelismertebb német intézet, a TÜV Rheinland által kiadott Product Privacy Protection Certification (termék személyiségvédelmi) tanúsítványt, amely biztosítja, hogy a televízió megfelel az összes európai adatvédelmi és személyiségvédelmi előírásnak, emellett olyan technológiát fejlesztett ki, amely nem károsítja a felhasználó látását.”

Az új Hisense TV-k ára pontosan még nem ismert.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .